Van különbség férfi és női háj között? (tudásbázis)
23%-al több zsír van a női nem ben..ez a túlélési ráta,amit nema d oda a szervezetet az utódlás túlélése miatt.És igen a fiúk inkább a szövet közé a fodorhájat a bélre növesztik/kötöttebb forma,barna/,mív a lányok a felszíni/puha fehér// elemelhető zsírpárnákban gazdagabbak.
Szóval igen,van:(A férfiak javára...
Persze. Látszik is az alkaton általában. MÍg a pasik alulról felfelé alkotnak egy háromszög formát, addig a nők épp fordítva.....:(
Egyébként is a nőknél sokkal több a bőr alatti zsírpárna is.
Mázlisták a férfiak, ők max kopaszodnak.....
Nemek között is más a bőr alatti zsírszövet eloszlása. A nők bőrének kötőszövete sokkal lazább, rugalmasabb és kevésbé ellenálló, mint a férfiaké. Ezek a kötőszövetek párhuzamosan épülnek fel, így köztük zsírszövetek tudnak meghúzódni. Erre a „lazaságra” a terhesség estén van szükség, a megfelelő tágulás érdekében. A fentiekből leszűrve a speciális elrendezés miatt alakulnak ki az ún. női problémás zónák a csípő, fenék és a comb területén.
Még mielőtt megnyugodnánk, hogy mi nők nem lehetünk „pocakosak” elárulom, van nőies és férfias típusú elhízás, azaz: ’alma’ típusú (férfias) elhízás esetén a zsír főleg a hasra és a törzsre lokalizálódik, míg a ’körte’ típusú (nőies) elhízásnál pedig a csípőre és a combra. A hasi jellegű elhízás nem csak a férfiakra jellemző. Vizsgálatok mutatják, hogy nőknél legalább olyan gyakori, és ez a veszélyesebb fajta elhízás. Ilyenkor a felesleges zsír a zsigerek között, a hasban található.
Ezt a neten találtam :-)
A barátnőm és én is jelentős túlsúllyal rendelkezünk. De míg ő inkább puha zsírpárnákat növeszt, az enyémek szinte kemények. Na jó, nevezzük inkább sűrűnek:)
Alkat? Alma-körte?
További ajánlott fórumok:
- A szellem és a lélek ugyanaz? Ha nem, mi a különbség a kettő között?
- Mi a különbség a sima Xanax és a Xanax SR között?
- Mennyi a normális korkülönbség férfi és nő között, ha a férfi idősebb?
- Mi a különbség köztem és a fiatalabbak között?
- Bak férfiak - Mi a különbség a decemberi és a januári bakok között?
- Hány cm különbség mutat jól férfi és nő között?