Van itt olyan Anyuka, akinek a babája nem hajlandó semmilyen gyümölcsöt megenni? (tudásbázis)
A kisfiam 3 éves, mióta nem eszik bébiételt, azóta semmi gyümölcsöt sem hajlandó. Próbálkozhatunk bárhogy.
A lányom is ilyen olt, ő most 8 éves és kb. 2 éve újra eszik szinte minden gyümit.
Szerintem ne add fel, próbálkozz többször többfélével. A gyerekek ma valamit nem esznek meg, aztán holnap már igen. Az én kislányom olyan össze-vissza evett-ivott dolgokat, hogy az hihetetlen. Először nem szerette a sinlac-ot, aztán meg csak az kellett neki, volt, hogy csak bébiételt evett meg, a hazait nem, volt, hogy csak hazait evett, bébiételt nem. Csak azt tudod csinálni, hogy próbálkozol. De azért azt is számold bele, hogy lehet, hogy refluxos (ebben a pici korban gyakran előfordul), akkor azért nem eszi, mert nagyon savas neki. Azt azért nem ártana tudni, mert a sav nagyon szétmarhatja neki a nyelőcsövét. Próbáld ki a nemsavas gyümölcsöket, ha azt eszi, akkor lehet reflux. Itt írja, hogy mi lúgos és mi savas:
Egyébként meg ha nem az a gond, akkor kitartás és többször próbáld meg. Ha a gyümölcsnek a levét adod, azt is kiköpi?
A sinlac-ot üresen sem eszi meg? Csak mert azt adhatnád uzsira, aztán ha jobban megszereti az ízét, akkor hátha megeszi gyümölccsel is?
Dehogy!Nem volt bántó,inkább kétségbe esett.Megértelek.
Kifli majszolás?Van olyan bébiétel ami túróval illetve joghurttal van gyümi.Már ha ehet továbbra is tejterméket.
Bocsi kicsit bántóra sikeredett az előző hozzászólásom,nem akartam ironikus lenni:$!
Igen kap tejpépet vagy tízóraira vagy uzsira,abból a Milupa sárgabarackosat,ebbe az egybe eszik gyümiset:).Remélem maradhat neki a tejes dolog,mert ha az se akkor nem tudom mit adok neki:(.
Persze.Nem is azért írtam.
Tejpépet szereti?
Ha tejérzékeny gyanús,hogyhogy lehet terhelni?
Nekünk 1 éves korig(most 10hónapos) se tej,se tojás(mivel gyakran jár együtt a 2).
Még én sem ehetek semmit amiben egy pici tejszármazék is van(reggel-este még szopizik).
Kivizsgálás még nem volt,nálunk is csak gyanú.
Eddig mindenhol azt mondták minél később találkozik a szervezete tejjel,annál biztosabb,hogy kinövi.Ha állandóan kap pici adagokban,egyre kitolódik ez az idő,akár iskolás koráig is.
Nálunk az üveges se megy,az is röntön jön vissza:(
Így nagyon megvagyok lőve a tízórai-uzsi kiváltással,mivel tejes dolgot is csak óvatosan kaphat,mert tejérzékeny gyanús.Eddig diétán volt,és most kezdhettük el terhelni,és jó volna legalább,ha tízórai gyümölcs lenne.
Sajnos az Én Lackóm semmilyen gyümit nem eszik kivéve a paradicsomot.
Viszont a bébiételes gyümit eszi.KIcsinek meg pont fordítva volt.
További ajánlott fórumok:
- Milyen gyümölcsöt / zöldséget ettél ma?
- Az 5 hónapos Yorkie kutyám nem hajlandó megenni a Royal Canint csak a Pedigreet. Nem lesz a jövőben ettől baja?
- A fiam nem hajlandó semmiféle gyümölcsöt/zöldséget fogyasztani, hogy oldjam meg a vitaminbevitelt?
- Mit tegyek ha a 11hónapos kislányom egyátalán nem hajlandó gyümölcsöt ill. főzeléket enni, de tápszert annál inkább?
- Egy hónapos babám a cici mellé kiegészítésként tápit kap(na).Nem hajlandó megenni pedig még éhes! Mivel ízesíthetem vagy édesíthetem meg?
- 15 hónapos kislányom csak a bébiételt hajlandó megenni. Hogyan lehetne a házi kajára szoktatni?