Valutát milyen árfolyamon korrekt átváltani családon belül? (tudásbázis)
Pedig Anyagi olvtárs/nő/ jól mondja, az "utcai" pénzváltó a legjobb
Ha annak az eladási ára alatt adod az a korrekt, különben ő is oda tud menni és venni
Nem mondom, hogy nem történtek lopások utazás közben, de néhány ezer koronával nem gondolnám hogy veszélyes lenne, rendesen elrakva
En ezt szoktam nezni, ha csencselek (tehat kifizetem a magyarorszagi rendelest vagy viszont). Orszag- es bankfuggetlen kozeparfolyam.
Mas kerdes, hogy mennyire kozeli az a rokon. Egy dolog, ha a testverem, es mas dolog, ha egy huszadik unokatestver. Szamold bele a banki koltseget, a sok keszpennzel jaro maszka meg legyen a jofejseg resze :)
Sztem igy korrekt. De a legjobb, ha ugy csinalod, ami szerinted a legkorrektebb (anelkul, hogy rossszul erezned magad miatta igy vagy ugy).
Minden banknak meg van az ar tarifaja a "Veszek" rublikaban a rafolyama az aznapra, es az "Adok"(eladok) arfolyami napi ara. ami persze magasabb, mint a Veszek rublikaban. Ha a csaladban nem oda akarod adni, hanem jutanyosabban eladni, akkor adhatod a Bank "veszek" arfolyaman, vagy az alatt. vagy ahogy Te akarod.
Sokszor megnezem a MKB.hu arfolyamat.
A bankok jóval magasabbra árazzák a valutákat, mint a pénzváltók!!!! Ezért én még sosem akartam náluk venni semmilyen pénzt!
Írd be a Google-ba, hogy n. korona-forint váltás vagy árfolyam. Egy csomó pénzváltó kínálatát láthatod.
Másrészt, ha úgyis annyiba kerülne neked a kártya használata, mint a rokonok ajánlata, akkor nem mindegy????
A helyedben nem bankban, hanem pénzváltónál váltanám be a pénzem, többet kaphatsz érte. Nem a Keleti előtt ácsorgókra gondoltam.
Ha az árfolyam probléma családon belül, én az MNB árfolyamából indulnék ki.
A kérdés egészen pontosan az, hogy Norvégiában élünk, nyaralni megyünk haza, a családból vannak akik szeretnének norvég koronát venni tőlünk. Végülis nekünk is megérné talán, a szállásunkat a nyaralás alatt kézpénzzel kérik, tehát úgyis kellene váltanunk.
A kérdés az, melyik bank árfolyama a mérvadó és milyen árfolyamon számoljunk? Nagyon nagy a szórás...
További ajánlott fórumok:
- Végtörlesztés rögzített árfolyamon?!
- CHF hitelnél szerintetek érdemes az állami segítséget kérni, vagy átváltani Euró alapúra, vagy forintra?
- A megtakaritott pénzem érdemes euróba átváltani?.Kevés kamatot fizetnek rá, és előbb utóbb úgyis át kell majd váltani, ha majd itt is lesz.
- Hogy/hol lehet átváltani az új Gmail nézetre?
- A 2-es cumira miért kell átváltani 6 hónapos kor után?
- Hétvégén, szombaton hol lehet átváltani forintot dán koronára?