Változókori hüvelyszárazság (beszélgetős fórum)
Szerintem sokan, csak nem beszélnek róla. Mindenki csak a hőhullámokat emlegeti, nekem az sosem volt.
Kiderült, húgom is, meg is lepődtem, hogy elmondta. Ovestin és cikatridina felváltva vált be leginkább.
Aki azt mondja, hogy sikositó, az nem ismeri a problémát. Nem arról van szó, hogy nem termelődik hüvelyváladek nemi izgalom hatására, hanem alapból száraz a hüvely fala, ezért sérülékeny és nagyon érzékeny. Fájdalmas lehet a behatolás emiatt.
Ez olyan, mint amikor száraz és érzékeny a bőröd, egyszeri kremezés nem segít rajta, csak a rendszeresen kezelés.
Tehát a hüvely nyálkahártyáján sem segít a sikositó.
Én most elkezdtem szedni a maca negrát. Meglátjuk. Kúra szerűen kell. Aztán Gyuri bácsi nők teáját is ki fogom próbálni. És van még pár lehetőség.
Lényeg, hogy úgy látom, a helyi kezelés nem sokat segit, viszont nagyon drága, mert folyamatosan kell használni. Abbahagyod, megint ugyanott vagy.
Tehát a hormonális rendszert kell inkább stimulaálni. Az oké, hogy leállt a petefészek működés, de a mellékvesének kéne átvenni a szerepet. Kár, hogy az orvosaink nem ilyen kompletten gondolkoznak. Felírnak valamit, aztán végeztünk.
Majdnem 10 éve kezdőtött, próbáltam ovestin, vagisan, de nem olcsób és semmire sem jók.
Amit nemrég találtam a JUVIA hidratáló krém, patikában kapható.
További ajánlott fórumok:
- Klimax, változókor
- Hogyan lehet enyhíteni a fogamzásgátló okozta hüvelyszárazságot és csökkent libidót?
- Tényleg igaz, hogy minél később szül egy nő, annál jobban kitolódik a változókor?
- 53 éves vagyok, változókorban és fogyni szeretnék
- Melyik síkosító a legjobb változókori hüvelyszárazságra?
- Szójavit intim gél és a Santes hüvelykúp bevált változókori hüvelyszárazságra?