Változó kor(Banya kor), ki honnan tudja benne van már? (beszélgetés)
Sajnos, nem igaz, hogy nem látszik meg a külsőn..Eleinte persze nem, de az utolsó menstruáció (azaz a klimax kezdete)utáni első 5 évben 30 %-kal (!) csökken a bőr kollagénmennyisége.Néhány nő bőre nagyon összezuhan a változókor után.Egyelőre még nem aktuális a dolog, de ha itt lesz az ideje, én biztos fogok bioidentikus hormonokat szedni.Nem csak esztétikai okok miatt - épp elég egészségügyi ok is alátámasztja.
Hogy honnan lehet sejteni, elkezdődött-e a változás?Olvastam és láttam a környezetmben elégszer.
A változásból jó ideig semmit sem veszünk észre, szép csendben, fokozatosan elkezd csökkenni a női hormonok termelődése már a huszas éveink közepétől-végétől, aztán ez egyre fokozódik.Mikor a csökkenés elér egy kritikus határt, akor jönnek olyanok, mint:hőhullám, főleg éjjel, vagy "csak" éjszakai izzadás, alvászavar, vastagodó derék, vizelettartási nehézségek, sürgető vizelési inger, fájdalmas közösülés a szárazabb, elvékonyodott hüvelyhám miatt...Nem mindenkinél jelentkezik minden tipikus tünet, nagyon egyéni, hogy kinél, mikor, mi tapasztalható.
hmmm banya kor elöbb-utobb minden Nöt érint sajna!!
:(
ÁÁÁ.
Ettől nem félek,van jó pár gyermekem ,nem is vágyok gyermekre. Nem lenne már türelmem pelenkázni ,és megint meghízni:))
Nem öreg, miért lenne az? Felhőtlenebb a szex,
az, hogy vki, mennyire érzi magát nőnek, ez nem ettől függ. Nem leszel csúnyább, vagy más alkatú.
Ez a hiedelem, hogy akkor már nem nő vki, ha nem tud szülni, szerintem a régmúltra vezethető vissza.
Szia!
Engem is roppant kellemetlenül érintenek a hőhullámok. DE nem tudom hova forduljak.
Hormon tablettát nem akarok szedni, azt úgyis kell a pajzsmirigyemre.Én 49 vagyok. Mindenkinek máskor kezdődik.
Nekem úgy kezdődött, hogy egy ideig csak minden második hónapban jött meg, aztán egyszer csak egyáltalán nem jött már meg. Mintha elvágták volna. Akkor voltam 43 éves.
Aztán kezdődtek a hőhullámok és az éjszakai nem alvások, amik borzasztóan idegesítettek. Erre viszont iszom egy szója alapanyagú étrendkiegészítőt, és fél éve már semmi bajom.
Attól nem lesz egy nő kevesebb, ha már nem menstruál, és szerintem a külsején sem látszik.
Szia Nőci1!
Mindenkinél máskor , vagy egyáltalán nem is jelentkeznek tünetek.
További ajánlott fórumok:
- Honnan tudjátok hogy a párotok az igazi?
- Külföldi munka, de honnan tudjam, hogy nem kamu?
- Honnan tudjam, hogy szeret-e?
- Honnan és mennyiért rendelhetik azok az eladók a Converse tornacipőket, akik 5000 Ft-ért tudják postaköltséggel adni?
- Ti honnan tudjátok, hogy nagyon szerelmesek vagytok? És létezik olyan, hogy ahogy az ember idősödik úgy nem lesz olyan szerelmes se?
- Nem tudja valaki, hogy honnan lehet rendelni világítós csillagocskákat amit a plafonra kell ragasztani?!:)