Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Valóságon alapuló példák az evolucióra fórum

Valóságon alapuló példák az evolucióra (beszélgetés)

2011. nov. 25. 15:00

Eme feleslet megmelenget mert eleget tesz leplezett meredek elme merengésemnek:

"A természet válaszai egyszerűek, és indulat nélküliek."

25. Kanalasorvosság (válaszként erre: 24. - Huldra)
2011. nov. 24. 22:57

Szerintem rajtad kívül senki nem értelmezte félre hogy írtam két példát. Egy vörös hajú uralkodót és hogy az indiánok is vörösnek látták a vikingeket.

Aztán mikor leírtam hogy ez külön van és nem vontam össze te megint leírtad ugyan azt a rossz értelmezésemet!

Szerintem ha még 20-szor leírom hogy 2 külön példaként említettem és nem amerika viking felfedezőjét írtam le, 21-edjére is leírnád ugyan ezt.

Ha csak azt akarod megnézni hogy az evolució milyen vastag idegeket adott akkor ügyesen tesztelsz!!

Nah a topik a tied mert ugyan azt leírni ennyiszer már idegtépő!!

24. Huldra (válaszként erre: 22. - Kanalasorvosság)
2011. nov. 24. 19:41
Amerika,- pontosabban Kanada (Helluland, Markland, stb) északi részét nem Vörös Erik fedezte fel, hanem fia, Leif Eiríkson, á'la Szerencsés Leif. Az apja addigra vélhetőleg halálát lelte Grönlandon.
23. Kanalasorvosság (válaszként erre: 21. - 5070cf4016)
2011. nov. 24. 19:38

Hát igen, az evolució sok mindent talomban tart :)

Talán az egik legjellemzőbb hogy kevés tulajdonság szűnik meg teljesen! Pont a túlélés miatt!

Hisz a HIV vírusra is az emberek 1-2%-a immunis!

Ezért van hogy a fajok nehezen pusztulnak ki ha kivülről az emberiség nem segít rá! Pár százalék a legdurvább vírust is túléli!

22. Kanalasorvosság (válaszként erre: 20. - Huldra)
2011. nov. 24. 19:34

Most mire válaszoltál??????

Mert Vörös Erik egyrészt vörös volt másrészt meg viking:)))

Nah mi nem volt ő és mi volt a fia???

Ha meg a felfedezésre gondolsz akkor kérlek értlmezd az írásom mert bár jól írtam le de te összekeverted hogy mi mire vonatkozik :))

21. 5070cf4016 (válaszként erre: 17. - Kanalasorvosság)
2011. nov. 24. 15:48

valóban recesszíven öröklődik, míg a barna a domináns.

az érzékenységükre visszatérve: a világos bőr és a világos szem érzékeny. ez vitathatatlan. pl. a kék és zöld szem azért ilyen színű, mert nincs benne annyi pigment, mint a barnában. így jobban átengedi a fényt. ezért érzékenyebb. a világos bőrrel pedig meg kell próbálni napra menni nyáron. fájós lesz.

de én nem mondtam olyat, hogy selejt emberek lennének, akik nem képesek rettenthetetlenek lenni. Te is írtad, hogy a zord északon kiválóan megéltek, ahol a mediterrán vonásokkal rendelkezők nem. hát pont erről írtam az előbb a nappal szembeni érzékenységgel kapcsolatban. és hát az "árja" is világos bőrű és szemű :) amúgy én is ilyen kis fehér bőrű, kék szemű leányka vagyok (és szerencsétlenkedek is a napon rendesen), tényleg nem bántani szerettem volna ezt a típust :(

20. Huldra (válaszként erre: 19. - Kanalasorvosság)
2011. nov. 24. 15:23
Az a fia, Szerencsés Leif volt, Erik Grönlandon halt meg.
19. Kanalasorvosság (válaszként erre: 17. - Kanalasorvosság)
2011. nov. 24. 15:21
Még esetleg példának Vörös Erik a viking vagy hogy az indiánok a hozzájuk érkezett "Isteneket" úgy írták le hogy fehér bőrű, fehér szakállú, vörös hajúak voltak :)
18. Huldra
2011. nov. 24. 15:20
A szőkék/vörösek száma részben azért ritkul, mert a sötét szem,- és hajszín a dominánsabb, így előbb-utóbb eltűnnek
17. Kanalasorvosság (válaszként erre: 15. - 5070cf4016)
2011. nov. 24. 15:16

Hát ez azért nincs így!

A vöröshajú nemzetek közé tartoztak/nak a skótok és a vikingek!

Utóbbiak a legrettegetteb és legszívosabb nemzet volt akik az amerikai partokig is eljutottak és nagyon jól megéltek a zord északon míg a barna hajú mediterrániumban ehhez képest lazább volt az élet.

A vörös haj genetikailag valóban kisebb eséllyel lesz domináns az utódban de a testi jegyekben már elég jó.

2011. nov. 24. 14:41
Három "kisvöröst" ismerek: mindegyik kész ördögfióka, de ennivalók...
15. 5070cf4016 (válaszként erre: 13. - A14deb9047)
2011. nov. 24. 11:22
a szőkékről nem tudok nyilatkozni, de a vörös hajjal az a helyzet, hogy tulajdonképpen csoda, hogy eddig fennmaradtak. na nehogy félreértse valaki, semmi bajom velük! :) csak genetikailag nekik gyengébb az immunrendszerük, betegesebbek és érzékenyebbek (a vörös hajhoz rendszerint fehér bőr és világos szem társul, ezek mind az "érzékenyebbségért" felelősek). ezért anno, az ősidőkben ők nem kifejezetten voltak a legrátermettebbek túlélés szempontjából. manapság az orvostudomány fejlődésével szerencsére semmiféle hátrányt nem szenvednek azért, mert esetleg fogékonyabbak a betegségekre.
14. 5070cf4016 (válaszként erre: 12. - Kanalasorvosság)
2011. nov. 24. 11:17
így van! :)
2011. nov. 24. 11:11
Egyre kevesebb a genetikai szőke és a vörös.
12. Kanalasorvosság (válaszként erre: 10. - Ec6e9cfd9f)
2011. nov. 24. 09:13

A lányok és a fiuk is egyre magasabbak! De az egész emberiség átlagmagassága nő!

Ez leginkább a gyerekkori táplálkozásnak köszönhető hogy egyre több olyan tápanyagot kapnak ami segíti a növekedést!

És azért gyengébbek mert nem edzenek semmit:)

Aki sportol az izmos is lesz :)

Az izmok nem nőnek maguktól :)

11. 0379577b17 (válaszként erre: 7. - Aranyos10)
2011. nov. 24. 09:13
:-)))
2011. nov. 24. 07:14

És az miért jó,hogy a fiatalok(főleg fiúk) egyre magasabbak,és vékonyabbak,ezzel párhuzamosan gyengébbek lesznek?

vagy ez a dolog másik vége,és egyszerűen a táplálék,meg a vízbe jutott hormonok teszik őket iylenné,az evolúció meg tépheti a haját eközben?

9. 5070cf4016 (válaszként erre: 3. - Homern)
2011. nov. 24. 06:52
nem, az ember csak akkor vesztené el a bölcsességfogat és a kislábujját, ha az ilyennel nem rendelkező egyének valahogy szaporodási előnyhöz jutnának és ők terjednének el a kislábujjal rendelkezőkkel szemben. az elefántok esetében azért tud ez a tulajdonság eltűnni, mert az agyarral nem rendelkezőket ugyebár nem vadásszák le, jobban el tudnak szaporodni és ezt a tulajdonságot örökítik tovább. nagyon érdekes egyébként amit felvetettél :) de ez a válasz rá. nem veszítjük el a kislábujjunkat, akármilyen haszontalan is :)
8. Suesue (válaszként erre: 2. - E32d76b828)
2011. nov. 24. 03:36
Tetszik. :)
2011. nov. 24. 02:03
Én a szellemi fejlődést is ennek tulajdonítom.
2011. nov. 24. 00:31
Szerintem teljesen mindegy,hogy miből fejlődtünk,vagy alakultunk ki.Az a lényeg,hogy mivé leszünk:)Engem csak a jövő érdekel.
5. homern (válaszként erre: 4. - E32d76b828)
2011. nov. 24. 00:25
vadászt?hmm..azért nem értem mert késő van és fáradt vagyok,vagy nem vagyok elég okos ennek a kérdésnek az értelmezéséhez? :)
4. e32d76b828 (válaszként erre: 3. - Homern)
2011. nov. 24. 00:21
...akkor jól láttam,Te is észrevetted a vadászt?
2011. nov. 24. 00:19
Az ide tartozik,hogy az embereknél pedig eltűnik a bölcsességfog és a kislábujj? :)
2011. nov. 24. 00:18

Mekkk töröm a csendet:

Megfigyelték, hogy az afrikai elefántok esetében lényegesen több az agyar nélkül születő egyed, mint amelyik agyarral látja meg a világot.

Nos azért van, hogy agyar nélkül születnek ma többségében az elefántok, mert az ember írtja az agyarral rendelkezőket, így eleve csökken az agyaras tehenek, és bikák száma.

A természet alkalmazkodása egyszerű és spontán.

Nagyszerűen fogalmazták meg helyettem eme remek metszetet!

2011. nov. 24. 00:09
...érvek a? vagy ellenérvek?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook