Valóságon alapuló példák az evolucióra (beszélgetés)
Eme feleslet megmelenget mert eleget tesz leplezett meredek elme merengésemnek:
"A természet válaszai egyszerűek, és indulat nélküliek."
Szerintem rajtad kívül senki nem értelmezte félre hogy írtam két példát. Egy vörös hajú uralkodót és hogy az indiánok is vörösnek látták a vikingeket.
Aztán mikor leírtam hogy ez külön van és nem vontam össze te megint leírtad ugyan azt a rossz értelmezésemet!
Szerintem ha még 20-szor leírom hogy 2 külön példaként említettem és nem amerika viking felfedezőjét írtam le, 21-edjére is leírnád ugyan ezt.
Ha csak azt akarod megnézni hogy az evolució milyen vastag idegeket adott akkor ügyesen tesztelsz!!
Nah a topik a tied mert ugyan azt leírni ennyiszer már idegtépő!!
Hát igen, az evolució sok mindent talomban tart :)
Talán az egik legjellemzőbb hogy kevés tulajdonság szűnik meg teljesen! Pont a túlélés miatt!
Hisz a HIV vírusra is az emberek 1-2%-a immunis!
Ezért van hogy a fajok nehezen pusztulnak ki ha kivülről az emberiség nem segít rá! Pár százalék a legdurvább vírust is túléli!
Most mire válaszoltál??????
Mert Vörös Erik egyrészt vörös volt másrészt meg viking:)))
Nah mi nem volt ő és mi volt a fia???
Ha meg a felfedezésre gondolsz akkor kérlek értlmezd az írásom mert bár jól írtam le de te összekeverted hogy mi mire vonatkozik :))
valóban recesszíven öröklődik, míg a barna a domináns.
az érzékenységükre visszatérve: a világos bőr és a világos szem érzékeny. ez vitathatatlan. pl. a kék és zöld szem azért ilyen színű, mert nincs benne annyi pigment, mint a barnában. így jobban átengedi a fényt. ezért érzékenyebb. a világos bőrrel pedig meg kell próbálni napra menni nyáron. fájós lesz.
de én nem mondtam olyat, hogy selejt emberek lennének, akik nem képesek rettenthetetlenek lenni. Te is írtad, hogy a zord északon kiválóan megéltek, ahol a mediterrán vonásokkal rendelkezők nem. hát pont erről írtam az előbb a nappal szembeni érzékenységgel kapcsolatban. és hát az "árja" is világos bőrű és szemű :) amúgy én is ilyen kis fehér bőrű, kék szemű leányka vagyok (és szerencsétlenkedek is a napon rendesen), tényleg nem bántani szerettem volna ezt a típust :(
Hát ez azért nincs így!
A vöröshajú nemzetek közé tartoztak/nak a skótok és a vikingek!
Utóbbiak a legrettegetteb és legszívosabb nemzet volt akik az amerikai partokig is eljutottak és nagyon jól megéltek a zord északon míg a barna hajú mediterrániumban ehhez képest lazább volt az élet.
A vörös haj genetikailag valóban kisebb eséllyel lesz domináns az utódban de a testi jegyekben már elég jó.
A lányok és a fiuk is egyre magasabbak! De az egész emberiség átlagmagassága nő!
Ez leginkább a gyerekkori táplálkozásnak köszönhető hogy egyre több olyan tápanyagot kapnak ami segíti a növekedést!
És azért gyengébbek mert nem edzenek semmit:)
Aki sportol az izmos is lesz :)
Az izmok nem nőnek maguktól :)
És az miért jó,hogy a fiatalok(főleg fiúk) egyre magasabbak,és vékonyabbak,ezzel párhuzamosan gyengébbek lesznek?
vagy ez a dolog másik vége,és egyszerűen a táplálék,meg a vízbe jutott hormonok teszik őket iylenné,az evolúció meg tépheti a haját eközben?
Mekkk töröm a csendet:
Megfigyelték, hogy az afrikai elefántok esetében lényegesen több az agyar nélkül születő egyed, mint amelyik agyarral látja meg a világot.
Nos azért van, hogy agyar nélkül születnek ma többségében az elefántok, mert az ember írtja az agyarral rendelkezőket, így eleve csökken az agyaras tehenek, és bikák száma.
A természet alkalmazkodása egyszerű és spontán.
Nagyszerűen fogalmazták meg helyettem eme remek metszetet!
További ajánlott fórumok:
- Sportolsz, formálódsz, mi a kitűzött cél, van példaképed? :-)
- Egy visszahúzódó szürke lány vagyok és mégis a kicsit művi nők a példaképeim. Lehet belőlem olyan?
- Ezeknél a matek példáknál mi lehet a megoldás?
- Hogy fog működni az antitesten alapuló védettséget igazoló papír megszerzése?
- Természetgyógyászati módszerekben való hiten alapuló gyógyulás
- Ajánlanátok izgalmas, valós történeten alapuló könyveket? Lehet magyar, angol vagy akár német nyelvű is