Válási aggodalmaim (beszélgetős fórum)
Sziasztok,
ma picit bedőltem, pityergek reggel óta. Holnap ügyvéd, már döntöttem, csinálom, de még mindig mérhetetlenül fáj, amivé lett, akibe beleszerettem, akinek mindenem odaadtam, szültem neki két gyereket, a fél életem az övé (talán több is). Érdekes a magyar nyelv: fele-ség, nehéz újra egésznek lenni egyedül. Haragszom azért is, hogy nem elég, amit ajánlok, így egy hat hónapig tartó így is tortúra helyett két évig vagy ki tudja, meddig fogunk pereskedni. Szóval ma sajnálom magam, de nem táncolok vissza, szó sincs erről, kérlek ne haragudjatok, de ezt most itt írom le, mert tudom, holnap este már jobban leszek. Csak ma...:((((
Sokan megkerestek privát üzenetben, és páran ide is írtatok, hogy ti is hasonló helyzetben vagytok. Sokan vagyunk, aki csak tűr, nyel, pedig ez az egy életünk van, nekünk is. És tudom, vannak jobb napok, de tudom, hogy ha hétfőn szoknyát mernék húzni, megint le lennék kurvázva, tudom, hogy amúgy semmi nem változik, és nem tudok elég erőt meríteni egy jobb pillanatból ahhoz, hogy leéljek így egy életet.
Bolond vagyok, de ma a már virágba borult kikeleti bangita bokromnak sírva elmondtam, hogy amikor jövőre ilyenkor újra kihajt, én itt leszek, és ugyanúgy végigsimítom, bebújok a szintén februárban virágzó bőrlevél bokrom alá, és megkeresem a kis rózsaszín bimbókat, ugyanígy itt leszek, de előrébb leszek egy évvel, és talán már a peres tárgyalások egy részén is túl leszek. Csak épp sírni nem fogok.
A Legyen nőnap facebook oldalán olvastam most:
"Szégyen. Reszketés. Tűrés. Remény. Csalódás. Megfelelés. Fájdalom. Félelem. Bizonytalanság. Harag. Tehetetlenség. Megaláztatás. Aggódás. Gyász. Kiszolgáltatottság.
Mennyi szó még. Mennyi érzelem. Amiről nem beszélünk. Amiről sokszor azt hisszük, hogy normális, mert ezt láttuk, ebben élünk. Talán valahol belül sejtjük vagy talán tudjuk is, hogy mégsem. Kitörni nehéz. Van, akinek nem is sikerül. Társadalmi elvárások és kétely. Minden ingoványos és nem látjuk, hogy merre tovább. Számtalan kérdés, és hiányos válaszok. Ha sikerül ráébredni arra, mi a helyes és lépni, az utóhatások sokáig teszik nehezebbé az életet. Küzdelem a kapcsolatokban, de még utána is. A múlt mérgezi a jövőt. Törvények és kiszolgáltatottság. Miért kell elviselni? Sokszor, miért marad következmények nélkül?
Miként dolgozzuk fel? Nem akarok félni zsigerből, nem akarok bizalmatlan lenni vagy épp megrezdülni ok nélkül is. Nem akarom a szégyent érezni magamban, akár indokolatlanul is, azért mert korábban belémrögzült. Nem akarom újraélni. A legjobb lenne át sem élni.
Köszi mindenkinek, lányok! Nagyon kedvesek vagytok!
Imisz: igen, kikapcsolom a zenét, mert szerinte gagyi, amit én szeretek. Megcsinálta már, hogy bekapcsolta tőlem 3 méterre az övét, és felhangosította maxra, majd elmondta, mennyire szemét vagyok.
Ma reggel elmentem egy barátnőmnek segíteni, elég korán hazaértem, száz ágra sütött a nap, vettem fel kerti ruhát, és kint voltam fél 5-ig a kertben, élveztem a napsütést. Nem tudom, mi lelte, de lehúzta az ágyneműt, felporszívózott egy pár helyiségben, és főzött, és ki jött szólni, hogy mindenki az asztalnál, jöjjek be enni.
Felírom a naptárba, de nem változtat semmin bennem, este Zsuzsi kolléganővel mennek buliba, én pedig Dalt nézek a gyerekekkel, olvasok, és alszok egy jót. Már csak hármat kell aludni az ügyvédig.
Szia! Sokat nem tudok hozzáfűzni, nem voltam ilyen élethelyzetben. Viszont egy percig se gondold magadról, hogy gyenge vagy! Gondolom évek óta mantrázza beléd, hogy gyengébb vagy, ezért ezt el is fogadtad. Úgy tudat alatt. Inkább amit én látok "bajt" az az, hogy megalázkodsz, meghunyászkodsz előtte. Hazaér s te kikapcsolod a zenét? Mert szerinte az szar? Álljon meg a menet, a Te házad is, a Te konyhád is, ugyan miért ne hallgathatnál azt amit szeretnél? Állj kicsit a sarkadra és ne hagyd magad! És főleg ne sírj előtte! Azzal csak erősíted abban a hitében, hogy ő az erősebb. Szabad sírni, ki kell engedni a gőzt (meg azért csak nem mindegy még ha a Te döntésed is a válás) csak könyörgöm, ne lássa. Ja és nem muszáj mosni rá, behajtogatni...nagyfiú, megoldja magának. Ez nem kicsinyes bosszú hanem ha nincs gusztusod hozzá akkor ne legyél már a házicseléd. Szóval apró léptekben de állj ki magadért, mutatkozz csak erős, magabiztos nőnek előtte, még ha nem is érzed magad annak. Hidd el ezáltal magadat is erősíted.
Kitartást, sok sok erőt kívánok az elkövetkező időkre!
Ó, drága Loretta. Az elhidegülés alapjáraton nem gond, hisz mindig tudtuk, hogy nem fog örökké lángolni. Az a gennyes, amikor barátnője van, 5 éve. Ne várj a papírokkal, mert még onnan is évek lehetnek, amíg azt a bizonyos mondatot kimondta a bíróság.
Ma hazajött, éppen hangosan hallgattam zenét, a fiam farsangon, a lányom zenesuliban, élveztem, hogy egyedül vagyok, a konyhában tettem, vettem. A gyomrom görcsbe rándult, a zenét kikapcsoltam, mert amit én szeretek, az szerinte gagyi, minden gagyi, aminek szövege van, én nem tüc-tüc. Mikor leesett neki, hogy ketten vagyunk otthon, jött a konyhába, akkor én már összetörve gugoltam a padlón, és potyogtak a könnyeim. Nem érti, mi a baj, mi váltotta ezt most ki, de akkor ő most becsukja a szobában magára az ajtót, nyugodjak meg. Bekapcsoltam Balázsékat, meghallgattam a Valentín napi műsort, megnyugodtan, elmentem egy adag sütiért, a fiamért, holnap nem leszek itthon, este meg ő megy bulizni a volt főnöknőjével.
Kedd, ügyvéd, más nem érdekel, és sikerült megkérnem a nővéremet, hogy jöjjön el velem, annyira örülök, nem vagyok egyedül.
Szurkolok neked is, add be a papírt, max két év és vége.
Van külön bankszámlám, és saját autóm is. Nem függök tőle. Kimosok rá, a hűtőben is van ennivaló, amit ehet, rá nem főzök, és az asztalhoz sem hívom, illetve nincs is otthon, amikor mi eszünk. A rezsit ő fizeti, én viszont többet költök a gyerekekre, így ezt nem forszírozom, amíg itt él. Boldogan átvállalom a rezsit, amint összepakolja a cuccát, és leteszi a kapukulcsot az asztalra.
Közben kiderült, hogy tegnap felhívta a nővéremet, onnan is megkapta a magáét, ezt nem is mondta nekem tegnap. Remélem felfogja, hogy itt a vége. Azért van bennem para.
🍀🍀🍀
🌈
Ne is menj!
Remélem, van külön bankszámlád.
Megfontolnám a külön háztartást is, amennyiben egy ilyen emberrel ez lehetséges. (Ebben nem vagyok olyan biztos, mert sumák ember)
Nem mosnék, főznék rá többé! Könnyű úgy kirúgni a hámból, hogy otthon minden készen várja...
Rezsi szétosztva, gyerekekre már adhat külön is pénzt.
Erre csak normálisan gondolkodó ember képes...
Mintha csak a férjem hallanám. :)
Nevethetsz mártírnak, nem megyek sehova a házból.