Válás utáni névváltoztatás (tudásbázis)
Még 3 évig érvényes.
Házasságban vettem fel a férjem vezetéknevét 2 éve.
Majdnem minden papíromat kicseréltem, kivéve az útlevelet, adó- és tajkártyát. (Utóbbi kettővel nincs is probléma.)
Sok idő még, míg lejár?
Én szerintem kivárnám.
Nem vagy köteles válás után visszavenni a leánykori nevedet, szóval ki tudná meg?
Bár azért lehet jó ha utánakérdezel, érvényes-e így még, vagy esetleg ilyen névvel személyivel együtt..
Igen, így teszek.
De egy afrikai utat nem tennék kockára, de akkor is feleslegesnek tartom az új útlevél költségeit. :S
Vajon az útlevél érvényes-e a régi nevemen?
Hiszen nem olcsó újat csináltatni.
Régen simán használtam a lánykori nevemmel a házas helyett, és nem volt gond, de vajon most mi lenne?
Tudom, az EU-ban elég a személyi is.
Szia!
Én egy éve csináltam.
A válás után kapni kellett egy anyakönyvi kivonatot, melyen már rajta kell legyen, hogy mi lesz a válás utáni neved (mert ott a bíró megkérdezte, hogy hogyan akarod viselni a továbbiakban).
Én ezzel a papírral bementem az okmányirodába, megcsinálták a személyit és lakcímkártyát (ez pár ezer volt), aztán mikor ezt megkaptam, mentem intézni a többit.
A bankban nem kell fizetni, ha névváltoztatásról van szó, csak szépen felveszik az új adatokat.
A névváltoztatás miatt, minden iratodat újra kell csináltatni, és az nem kis pénz.
De! a hitelszerződéseknél, ha nem öszegszerű vagy konstrukcióváltás történik azt bankja válogatja, h kell e... de ha kell akkor max pár ezer ft....
További ajánlott fórumok:
- Válás utáni új, bonyolult kapcsolat
- Válás után névváltoztatás. Hogyan?
- Válás utáni újrakezdés
- Szeptemberben lesz az 1. válási tárgyalásom. Csak a válás után intézhetjük a névváltozását a fiamnak, de hogyan?
- Válás utáni párkapcsolati történetek
- Esküvő utáni névváltozásnál, hogy intézhetem el, hogy a csekk is az új névre szóljanak?