Esküvő utáni névváltozásnál, hogy intézhetem el, hogy a csekk is az új névre szóljanak? (tudásbázis kérdés)
Névváltozás miatt májusban kezdtem az ügyintézést és júliusra kaptam meg az utolsó okmányt. Első dolog a személyi, azzal egyidőben megcsinálták a lakcímkártyát, útlevelet.(16 eFt.) Jogosítvány, forgalmi, törzskártya (16 eFt.)
Tajkártya, APEH adószám: ezért nem kell fizetni.
Bejelenteni: ingatlan adó, súlyadó, biztositó, bank, autóklub. Átiratni víz-gáz,elektromos mérőórák, szemétszállitás, internetes szolgáltató. Mindenhol személyesen kellett megjelenni. Időpontot ahol lehetett ügyfélkapun kértem.
Új személyi nélkül nem hiszem, hogy tudod intézni.
Mindenhol más a rendszer, van, ahol elfogadják faxon vagy levélben a kérelmet, van,ahol személyesen kell intézni.
Érdeklődj mindenhol telefonon először.
Igen, a gáz, villany....stb számlákra gondoltam!
Elég, ha csak felhívom őket, vagy írásban kell mindenhova levelet küldeni? Ezt el tudom intézni akkor is, ha még nincs új személyim?
További ajánlott fórumok:
- Te megünnepelnéd a névváltoztatásodat? :)
- Mi az, amivel kapcsolatban nem tűröd, hogy mások bele szóljanak?
- Válás után névváltoztatás. Hogyan?
- Ha névváltozás miatt cserélem a személyi igazolványom és nem férek bele a 8 napos határidőbe akkor mi van? Mi a következménye?
- A személyi igazolvány újítása, névváltozás miatt pénzbe kerül?
- Szeptemberben lesz az 1. válási tárgyalásom. Csak a válás után intézhetjük a névváltozását a fiamnak, de hogyan?