Válás, tanú meghallgatás (beszélgetés)
Igen!! Meggondoltam... a baba 2 hóna múlva már itt is lesz...:) a válást is.. mivel a férjem kérte...Mivel ő nem akarta ezt a babát. Választás elé állított... vagy ő vagy a baba. Röviden ennyi.
ÁÁ zsír!! Remélem nem jön el!! A tanúim szívesen segítenek!! Köszönöm a válaszokat!!
Én a barátnőmet csak elkísértem a harmadik tárgyalásra, mivel harmadszor sem jelent meg az alperes a férj, így megkérdezték tőle, hogy mivel látták hogy nem jött egyedül, ha gondolja és vállalom lehetek a tanúja, és nem húzzák tovább az ügyet.... Így behívtak, kérdezték a viszonyukat.... és elválasztottál őket.
A tanúk azért szükségesek, mert ha a második tárgyaláson sem jelenik meg az alperes, akkor az ő segítségükkel tudsz elválni. Ők tanúsíthatják, hogy megromlott végérvényesen a kapcsolat.
De... ha mégis megjelenik az alperes is, és esetleg akadékoskodik, be fogják hívni őket és tanúskodniuk kell.
Nem lenne érdemes mégis megpróbálni együtt nevelni a gyermeket? Hidd el, nem könnyű egy kisgyermeket egyedül nevelni!
Miért akarsz elválni? Priviben is írhatsz, ha gondolod.
Ez nem büntetőügy! Miféle megtorlásról beszélsz?
Én is terhesen válok, de nekem azt mondták hogy nem lesz gond...bár nekem kicsit másabb a cipő, mert nem a férjemtől van a babó, és a férjem még nem is tudja...
Alaposan meggondoltad ? ...mármint a válást.
De ugyanezt kérdezhetném a babára is!
Igen. Mondjuk fél évvel tovább tart az eljárás.
Legfeljebb megpróbálnak meggyőzni...
Nem kényszeríthetnek, bár a baba jövetele megnehezíti a válást.
Nálunk csak annyit kérdeztek, hogy tud-e róla, hogy el akarunk válni, és megromlott a házasságunk. Semmi extrát nem kérdeztek és nem mondott.
Még nem voltam ilyen cipőben. Laikusként azonban úgy gondolom, hogy ha Te nem akarsz vele tovább házasságban élni, akkor nem kényszeríthetnek rá. Még a Bíróság sem.
Jól néznénk ki, ha ilyesmit erővel rá lehetne valakire kényszeríteni.
Optimista vagyok ? :D
Elfogultságra hivatkozva kérhet felmentést.
OH!!!! De minden esetben meghallgatják őket.. vagy csak akkor ha szükség van rá?? Az abban az esetben lehet ha a férjem nem fogadja a válási okot??
Ez sajnos nem így van, saját tapasztalat:(
Attól tartok, hogy ő már nem akar majd válni...kisbabát várok, és úgy döntött, hogy még is csak szeretné együtt nevelni.
Elvileg igen, jelen van, de a tanu mondhatja, hogy megtorlástól tartva nem mer az alperes előtt tanuvallomást tenni.
Nálunk pl. végül egyikünk tanúi sem lettek meghallgatva.
A válásom során tanuk megjelölését kérték tőlem. Az alperes nem jelent meg a békítő tárgyaláson.
Milyen esetben hallgatják meg a tanukat? MInden esetben meghallgatják őket?? Az alperes is jelen van a tanuk meghallgatásánál??
További ajánlott fórumok:
- Akartok egy jó kis csapatba tartozni, ahol meghallgatjuk egymást?
- Tudnátok ajánlani olyan zenéket, amelyek kedvcsinálóak, amelyeket ha meghallgatsz olyan érzésed támad, hogy milyen jó élni?
- Én meghallgatom bárki problémáját, de az enyém senkit nem érdekel, miért?
- Ha most kéne választanotok, milyen szakmát tanulnátok?
- Minek tanulnál ma, ha újra választhatnál?
- Ha párotokkal beszélni akar az orvos, mert rossz híre van, Ti mellette lennétek akkor is, ha egyedül akarja meghallgatni?