Valami baja van a gyereknek? (beszélgetés)
szia
ha más tünetet nem produkál, akkor nincs ok aggodalomra.
2,5 korban amúgysem mondjuk ki még a végső diagnózist.
Inkább szorongás amire elsőre gondolok,szakember adjon erről véleményt.
Szerintem a fórum ebben csak pánikot kelthet.
Meg zavart.
Még gyakorlott orvos sem tesz ilyen kijelentést a leírtak alapján.
A hülyeség határtalan,ez most is kiderült.
Az fontosabb, hogy a beszédet használja e valós kommunikációra, vagy csak úgy magának beszél. Vannak e furcsa rögzült mozgásformái, pl. repkedő mozgás a kezével. Ha beszélget vkivel, tart e, vagy felvesz e szemkontaktust. Kimutatja e az érzelmeit a család tagjai iránt. Játszik e szerepjátékot-pl. tologatja a kisautót..Más gyerekekkel, akár csak egy kettővel képes e kapcsolatba kerülni.
Ilyesmik..
Az én kislányom is szokott így kántálni, ha valamit akar:)
Addig mondja, amíg nem mondok valamit, vagy meg nem kapja amit akar:p
Egyetértek!
Az autizmusnak több jele is van, nem kell mindjárt a legrosszabbra gondolni és 2,5 éves autista gyerek még nemigazán szokott beszélni (általában) szal sztem nem az ;)
Nekem nem autista a kislányom, hanem szülési sérült, de autista gyerekekkel (is) jár egy csoportba, ők nem igazán beszélnek, még a nagyobbak se......
Azért annak több jele is van! Ha autista lenne, lehet, hogy még nem is beszélne!!!
Lehet, hogy csak megerősítésre vár - sógornőm lánya csinálta egy időben. Amíg nem szóltál rá semmit, ismételte, de amint reagáltál, hogy pl. "tényleg jobb lenne egy másik színben", azonnal abbahagyta.
További ajánlott fórumok:
- Mi lehet a baja a gyereknek?
- Mit lehet igényelni tartósan beteg gyereknek, emelt családiról tudok és a közgyógyról is, van még valami?
- Tudtok valamit ajánlani 4 éves gyereknek nyugtatóként? Teát ne!
- Lufidarab lenyelésétől lehet baja a 2,5 éves gyereknek?
- Orrdugulásra(orrnyálkahártya duzzanatra) tudtok valami jó szert 2 éves gyereknek?
- Ausztriába utazó 2 és 6 éves gyereknek kell valami okmány?