Valaki dolgozik az OTP-ben vagy vett fel mostanában onnan hitelt? Segítség kellene. (tudásbázis)
Ezt találtam a neten:
Mint ismeretes, március 1-én már az első rendelkezések életbe léptek, melynek következtében a fedezetül szolgáló ingatlan(ok) forgalmi értékének meghatározott százalékában korlátozták a felvehető hitel összegét.
A megállapított határok a következők: (6 §) :
Az ingatlanra alapított jelzálogjog fedezete mellett nyújtott hiteleknél a kitettség vállaláskori értéke nem haladhatja meg
forint alapon az ingatlan forgalmi értékének 75%-át, pénzügyi lízingnél 80%-át.
Euró alapon az ingatlan forgalmi értékének 60%-át, pénzügyi lízingnél 65%-át.
Egyéb devizanemekben az ingatlan forgalmi értékének 45%-át, pénzügyi lízingnél 50%-át
Segítség kellene. Kérdésem lenne, hogy hogy számolják az adható hitelt június 11 után?
Azt értem hogy felértékelik a házat. Annak a 90%-a a hitelbiztosítéki érték. Na de innen hogyan tovább? Hány százaláka a HB értéknek az adható hitel?
További ajánlott fórumok:
- Pajzsmirigyműtét előtt állok; volt valakinek ilyen problémája mostanában?
- Milyen filmet láttál ma / mostanában?
- Mit olvasol/olvastál mostanában? - Könyvajánlatok
- Mit tehetnék, lassan nem bírom cérnával, a párom mostanában nagyon sokat dolgozik. Kértem, hogy ne tegye, mert nekem is szükségem van rá!
- 25 éve a szervezetben lévő nőgyógyászati spirál, mostanában panaszt okoz.Ki kellene venni.Lehet a műtétnek valamilyen komolyabb következmény
- Dolgozik valaki a Váci úti Magyar Államkincstárnál? S.O.S segítség kellene.