Vakbélgyulladás! (Jegelés után visszatérő) (beszélgetés)
Szia!
Nekem az elsőt eljegelték kb. fél év mulva ismét begyulladt ekkor már műtötték.
ez nagyon jó hír...
a rossz mellett persze...
Kriszti,
ne zavarjon a műtéti heg...
az egészségedre gondolj...
és egyébként gyorsabb a gyógyulás a 2-3 lyukas(laparoskopos műtétnek :)
csak hogy vígasztaljalak kicsit...
Nekem még eszembe jutott, hogy nem kwhetsz méhen kívüli terhes?
hasi uh-n voltál?
nőgyógy látot?
Tök jó, hogy a sürgősségin is egy napig tart minden... Nekem meg délután 4 és este 9 között vagy 30szor nyomták végig a hasamat, de olyan szinten, hogy a végén már nem tudtam konkrétan megmagyarázni mi fáj, mert mindenhol éreztem. :( Másnapra lett egy tökéletes vérképem, ami arra adott okot, hogy ne műtsenek.
Azért az durva, hogy újra kellett vágni :( Na én ilyenbe bele sem merek gondolni... Mondjuk nem tudom mi lesz a vége, de valami y bemetszés lesz a hasamon, mert a sürgősségin egy orvost kérdeztem, de azt mondta a császáros heg szélét hiába nyitnák meg, onnan nem lehet elérni a vakbelet. Szóval fölötte kell csinálni másikat. De állítólag az is bikinivonal alatt van. Ezután tudtam meg a két lyukas megoldást. Akármelyik lesz is, mindenhogy gáz. És hiába nem látja más, ha én igen, és zavar :(
Köszönöm, hogy te is megosztottad velem. Nem jók ezek a dolgok, akár merről nézzük :(
Én négy évvel ezelőtt begörcsöltem és a háziorvosom azonnal a sürgősségi osztályra küldött.
Egész nap a kórházban voltam mire rám került a sor, meg mire meglettek a vizsgálat eredményei.
Majd vagy 10 orvos jött le, gondolom megbeszélték, hogy most mit csináljanak velem.
Azonnal műtét volt a válaszuk.
Még akkor este megműtöttek, mert különben perforálódott volna.
Majd egy hét múlva újra vágtak mert begyulladt, de ez egy másik történet.
Remélem minél hamarabb kiveszik!
Nehogy komolyabb bajod történjen!
Juj, szegény. Na akkor neked megvolt a karácsonyi "ajándék" úgy rendesen :(
Bizony pedig ha érzed, akkor vissza kell menni. Inkább szedjék ki, mert még sokkal nagyobb baj is történhet, azt meg nem szabad megvárni.
Szia!
Engem két éve karácsonykor vittek korházba vakbélgyulladással. Nem volt túl vicces, mert dec 24 reggel kellett befeküdnöm 40fokos lázzal, görcsökkel, mondván perforál, azonnali műtét. De ezt nem tették meg. 26.a délután engedtek haza, addig jegelték, aminek következtében még 1 hónapot kellett otthon ágyban feküdnöm,mert a vesém olyan szinten megfázott, hogy nem tudtam kikelni az ágyból. Gondolom karácsonykor senkinek nem volt "kedve" műteni. azóta nagyon félek, mert eddig kétszer éreztem ahhoz hasonló fájlalmat az oldalamban:(
szia,
nekem is perforált a vakbelem, aminek szörnyű következményei lettek, amellett, hogy épphogy túléltem, és azt biztosan mondhatom, hogy más, mint a menstruációs fájdalom. először is folyamatosan mérd a lázat, mert menstruációnál a 37.2-3 még elfogadható hőemelkedés, de a kikészülő vakbélnél bizony megy ez fölfele a 38-39 felé, ez egy elég biztos jele annak, hogy nagy baj van. másrészt a fájdalom szerencsés esetben jobboldalra lokalizálódik (de ez néhány esetben nem igaz), harmadrészt a rosszullét sokkal érezhetőbben félelemkeltő, mint egy menstruációs görcs esetén, tehát egy görcsös, úristen-mi-a-fene ez, mindjárt meghalok állapot, tehát erre a belső jelzésre nagyon kell figyelni, tehát ami nem csak olyan, hogy hú, de fáj, hanem már teljesen meg van rémülve az ember. Ilyen és hasonló tünetek esetén (nehezedre esik kiegyenesedni, homorítani például) azonnal futás az ügyeletre, és kérj hasfaltapintást. Egy tapasztaltabb orvos pusztán a hasfal tapintása alapján kihívja neked a mentőt. Én sokkal később az egyik barátommal is így jártam, csak megismertem a lázas tüneteket, és tudtam, hogy ebből éjszakai műtét lesz.
szóval taxi és ügyelet, ha bármi ilyen van.
ilyet még nem hallottam, hogy ne vegyék ki a vakbelet, ha már ilyen nagy baj van.
Csak egyszerűen lejegelik?
Köszönöm szépen, hogy leírtátok a tapasztalataitokat. Azt hiszem nem fogok sokáig várni és hamar visszamegyek az orvoshoz, hogyha kiújulni látszódik a gyulladás.
PrincessKate: gyors gyógyulást kívánok neked és remélem, hogy hamar ellátnak rendesen.
Megyek aludni. Jó éjt mindenkinek!
hát elég szűkszavúak voltak... hiába kérdezgettem.
elküldöd az elérhetőségeit?
köszi
Örökbefogadással.
Akkor még nem volt divat a pereskedés.
hormonális...nem lehet?
pesten tudok egy nagyon jó nődokit...
én is :D
sok genny dolgot lát ott az ember...
További ajánlott fórumok:
- A munkába való visszatérés szülés után
- 8 éves lányomat többször visszatérő húgyúti fertőzés kínozza, csomó vizsgálat után urológushoz érdemes elvinnem?
- Van itt valaki, aki egy hosszú, otthonülős időszak után visszatért az emberek közé?
- Gyes után visszatérő kolléganő csábíthatóbb?
- Szerintetek a 12. hét után visszatérhetnek majd a terhességi rosszulétek?
- Küret után a panaszok visszatértek, mit lehet még tenni?