Kinek jött már gáz és villany számlája? Vajon te kiakadtál rajta? (beszélgetés)
Éves leolvasás nov.14.-én volt, akkor valami 7000 Ft-ot fizettem. Ebből okt.25-nov.14-ig a tényleges fogyasztás, kb. 2-3 eFt, a többi a rendelkezésre állási díj...
Tegnap kaptam meg a nov.15-dec.25. közötti fogyasztást, kalkuláltam kb. 16-18-ra, ténylegesen 14 ezer Ft. lett. MJ-szerint számláznak, sohasem fogjuk tudni előre kalkulálni, mekkora számlára készüljünk. Örülök a 14000-nek.
Én most észleltem az appban hogy van gázszámlánk. De ezzel teljesen megvagyok elégedve, cirka 17.000 ft. Mondjuk mindez úgy hogy levetettem az átalányunkat 1870 m3-re. Tavaly 2100 m3-re fizettünk ugyanennyit.
Úgy hogy most mar lehet osztani-szorozni, spórolni hogy kijöjjünk ennyiből. Mondjuk a gázt is ma kapcsoltuk be fűtésre először. De mi ezzel is főzünk. A bojler az áramról megy, de azt is levették hatezerre. Marmint a fizetni valót. Szeptemberben kijött egy tízezres szamla, de én azt sokalltam, mert jóval alatta vagyunk a limitnek. Ez a 6000, ez szerintem reális. Nem sok minden megy nálunk áramról.
Akkor meg is kapod. Én is diktálok. Korábban is kéthavonta kaptam a fogyasztás alapján villanyt is, gázt is. Az új módi szerint már mindkét helyről kaptam 1-1 számlát, nem ért semmi meglepi, az összegek a korábbival azonos nagyságúak voltak.
Az áramot a múlt héten diktáltam, de abból most nem jön. A gázt e hét elején, ha minden rendben megy náluk, akkor a jövő hét végén ismét jön 2 hóról a számla. Hacsak most a hosszú hétvége miatt nem tolódik.
Ugyanakkor az MVM leirja hogy kell kinéznie a számlának
Azt is irja hogy 15 nap a válaszolási határidő. Lassan letellik, de nem válaszoltak a reklamációmra
Nekünk jött a melléklet is.
Gáz és villany befizetve, nem várunk vele dec. 15-ig.
Amennyiben egyszerre kap kézhez több, eltérő időszakra szóló számlát, és azok határideje is azonos, azok befizetésére 2022. december 15-ig kamatmentes halasztott fizetést biztosítunk."
E-számla! Kinél van úgy a villanyszámla hogy idáig számlamelléklet is volt részletezve mit mennyit mikor fogyasztottam és a hálózati díj
Vagy két hete úgy jött a számla, melléklet nélkül, Fizessek 7ezer valamennyi forintot
Hát nem fizettem ki idáig! Írtam egy reklamáló bejelentést, hogy számla nélkül nem fizetek, amúgy meg nem tudom hány forintot spóroltam meg idáig a kormány intézkedése okán
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek nagykorú gyermek esetén aki tanul a tartásra kötelezett szülő utalhatja-e önhatalmúlag a gyerek számlájára a gyerektartást?
- Tudja valaki, hogy igaz-e az, hogy pénzt írnak jóvá beteg gyerek számláján ha továbbküldöm iwiwen az üzenetet?
- Meghalt édesanyám, szeretném tudni, hogy a novemberi nyugdíjat utalják e még a számlájára?
- Lehet, hogy fiatalkori elbutulás, vagy még írható a szorongás/depi számlájára?
- Foglalhat-e végrehajtó kiskorú számláját?
- Van e valakinek PAYPAL számlája a neten, és mik a tapasztalatok?