Vajas croissant recept
A Vajas croissant hozzávalói:Hozzávalók:
25 dkg liszt
2 tojássárgája
10 dkg vaj
3 dkg porcukor
3 evőkanál tej
2 dkg élesztő
só
A Vajas croissant elkészítési módja:
Az élesztőt futtasd fel cukros vízben. A lisztet morzsold el a vajjal, majd add hozzá az élesztőt, a vajat, egy csipetnyi sót és a cukor maradékát. A tésztát jól dolgozd össze, majd tedd egy kiolajozott tálba, takard le, és tedd a hűtőbe. Minimum 5-6 óra pihentetés szükséges neki, de, ha csak másnap reggel látsz hozzá a nyújtásnak, az sem baj. Sodrófával nyújtsd a tésztát fél centi vastagra, majd vágj ki belőle egyenlő oldalú háromszögeket. Tekerd fel, majd formáld félhold alakúra. Tedd a croissantokat kivajazott tepsibe, a tetejüket kend meg felvert tojássárgájával, majd told előmelegített sütőbe, és süsd 25 percig.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: albertsquare, 2010. szept. 8. 08:40
A vajas croissant elkészítési módja és hozzávalói.