Uzsoki 2009 (beszélgetés)
Mikor szültél pontosan? Én is áprilisban szültem az Uzsokiban.
Mert nem szenvedésként éled meg!Meg ez a természetes!Nem a lezsibbasztott,nem érzel semmit állapot.Persze vannak kivételek,akik maratoni órákon át vajúdnak,meg akik nem bírják még azt a kis fájdalmat sem,ha mondjuk fáj a torkuk.
Nekem eszembe se jutott az EDA.Kussban és fegyelmezetten szültem.Azt csináltam amit az orvos kért.Mondjuk azt viszont mindenkinek tanácsolnám,hogy a légzést gyakorolja!Az nagyon fontos,hogy helyesen lélegezz végig.
Sziasztok!
Egy kérdés: ha annyira szenvednek a nők, akkor miért nem kérik az EDÁ-t? Te pl. miért nem kérted?
Ki lehet bírni.Ne úgy menj be hogy úgyis adnak EDA-t.Nekem is volt olyan pillanatom,hogy a tapétát vakartam volna,de nem kértem.
A babának sem túl jó ha mindenféle fájdalomcsillapítot kérek.
Szia!A nők 70% -a EDA nélkül szül,úgyhogy ki lehet bírni.Sőt!Az agyam tudja,hogy nagyon fájt,de ki emlékszik már rá....
Ha alacsony a fájdalom küszöböd kérj,ha meg nem annyira,akkor kibírod!Csak nem szabad ezen parázni!
Örülök,hogy szép a szülőszoba.
Sziasztok!Tehát akkor ki lehet bírni fájdalom csillapítás nélkül?Még olyannak is aki a fogorvostól is sírva jön ki?
Nincs benne semmi ciki.Én is kértem volna ha akkora fájdalmam lett volna.
Akkor meg kell beszélni a babámmal, hogy nappal akarjon kibújni:-))))
ezért nem vállalják éjszaka.
De mi van akkor, ha nálam már elindították az EDÁ-t és jön egy sürgős?
nem ciki EDA-t kérni,de ezt mindenképp beszéld meg a dokiddal,hogy tudjon róla.éjszaka nem nagyon vállalják,mert ha váratlan műtét van,akkor nincs idő egy sima EDÁ-sra ,pont azért,mert csak egy altató orvos van.
Én bevallom, hogy úgy tervezem, hogy ha nagyon nem bírom a fájdalmat, akkor kérni szeretném. Ha bírom, akkor természetesen anélkül, de majd meglátom, meg hát úgyis az adott helyzet dönti el. Persze lehet, hogy "ciki".
Igen lehet kérni.Nem akarok hülyeséget írni sajnos nem tudom,hogy működik,nekem nem kellett.
És gondolom, lehet kérni az EDA-t is nem? Olyankor készenlétben van az altatóorvos, vagy az hogyan működik?
Igen van borotválás és beöntés is.Akkor már engem se zavart. A lényeg hogy megszülessen a lányom.
ja és egy kis kellemetlenség!ami nem tudom,hogy változott-e.kaptam beöntést és borotválást!bár ez engem nem zavart,de van akit igen.én gátmetszéssel szültem,de ha van fogadott szülészed,szülhetsz gátvédelemmel.
A szülőszoba szép jól felszerelt. A vajúdót nem használtam,de van tv és bent lehet a párod,meg azt hiszem zene is van.A szülésznők nagyon tapasztaltak segítőkészek.Nekem felszívódó varratom volt,nem volt gátmetszésem.
De dehogy nem veled lehet.22-ra kell érte menni mert 20-22-ig fürdetnek.22 órától reggel 7-ig nálad van.De ha te azt akarod,hogy ne legyen veled akkor be lehet vinni a csecsemősökhöz.
én anno ott csesztem el,hogy nem vittem magammal éjszakára be a kórterembe és mivel nagyon hamar volt tejem és rengeteg,éjjel is fejni jártam a klotyóba.ha a gyerek velem van,talán nem durran be annyira a cicim és nem szenvedek vele annyit.
de akkor úgy gondoltam,hogy inkább kialszom magam,mert később erre nem lesz lehetőségem.de így is fel kellett kelnem a fejés miatt:)
Szia!
Igen mindenképp szeretném ha velem lenne,csak azt hittem,hogy ,muszáj bevinni.
jobban jársz,ha beviszed,mert akkor éjjel is cicire tudod rakni és hamarabb beindul a tejed.
Tehát akkor ha jól értem éjjel veled lehet a bébi?
Tesóm is meg sógornőm is itt szült,de már persze régebben,akkor még be kellett vinni.
Köszi nagyon hasznosakat írtál.
Szia!
Hát akkor szerencsére nem volt olyan picike,én is láttam a képeket nagyon-nagyon cuki.Gyors szülésed volt,remélem mi is hamar túl leszünk rajta.
Azt szeretném még kérdezni,hogy a szülőszoba milyen volt?Már ha volt időd körülnézni.
Rendben volt minden?
Remélem tudtam segíteni.Gratulálok a picijeitekhez.Nagyon jó gyors problémamentes szülést kívánok.
Szülés után 5-6 órával pisilni kell.Székletnek ha jól emlékszem két nap múlva kell lenni.Ha nincs akkor szirup ami megf...t.Ha fáj a hasad fájdalomcsillapítót adnak a nővérek.
Ja mi 8 napig voltunk bent.Aki velem szült egy napon simán és nem volt koraszülött a babája ő 6 napig.A császáros aki szintén velem volt egy szobában ő 8 napig.A felújítás picit zavaró.Amikor aludna a pici vagy te nehezen tudtok mert állandóan zúgnak a gépek.16-17 óra között végeznek a munkások és reggel 7-kor kezdenek.Nyugalom csak este van.Vizit:7-kor kicsi 1/210-10 között a nagy.És este 6-7 között az esti vizit.A babát reggel 7-10 között be kell vinni.És este fürdetésre szintén be kell vinni 19-22-ig.Addig tisztálkodás meg egy kis pihi.Este a kórteremben égnie kell vmelyik kis lámpának vagy akár a nagynak,hogy lásd a pindurt hogy mit csinál.Ja POPSITÖRLŐT VINNI KELL!!!!
További ajánlott fórumok: