Üvegből készült ékszerek! (beszélgetés)
na megyek alukálni!jóéjt neked!:)holnap biztosan itt leszek megint!!le kell szoknom róla...:S
szia és pusszancs:)
Húha, micsoda spenótos, brokkolis, karfiolos ékszerek...ez ám a kreatív fórum...tök éhes lettem!!
:DDDDDDDDDDDDDDDDD
egy netes cikk a spenótról de nem tudom már hol volt!amúgy van vele valami bibi az tuti mert amikor terhes voltam is mondta a doki hogy ne egyek sokat belőle...na most már ezt is tudjuk!
ritamama és mamazon konyhája holnap nyit a fórumon!!:)
A szaponinoknak nem árt a rövid forralás, a vastartalmából pedig kimondottan többet őriz meg, ha tejjel keveredik (az oxalát a vasat is kikezdi).
Milyen írásra hivatkozol? Amúgy azokban a kulturákban, ahol a felnőtt lakosságnál nem gond a kalciumhiány, ott nyilván nyugodtan ehetik nyersen nagyobb mennyiségben is a spenótot. Régen a magyar társadalom is ilyen volt... De sajnos ma már máshogy kell táplálkoznunk. Túl kevés tiszta kálciumforrásunk van.
aha akkor elég egy kicsi is hozzá!!
amúgy salátákba is szoktam nyersen mert úgy az igazi!!
Ez sajnos így nem egészséges. Engedj meg egy kis belejavítást: A spenótnak nagyon magas az oxálsavtartalma, ami károsítja a kálciumot. Ezért mindenképp tejjel kell készíteni. A tej semlegesíti az oxálsavat. Így mielőtt ráteszed a húsra ki kell főzni tejben.
A másik javaslat: a piacon vegyél inkább igazi spenótot. Egy picit drágább a mirelitnél (fél kiló 4-500), de legalább nem darálnak bele minden szart, mint a mirelitbe (sajnos a mirelit spenótnak a nagy része nem spenót). Az elkészítése nem macerásabb, mert, amíg a mirelit kiolvad, addigra az igazit simán leszárazod és összevagdalod. Na és jóval finomabb lesz!
a húst ugyanígy előkészítitek!
kell még hozzá egy csomag fagyasztott spenót annyi szelet füstöltsajt ahány szelet husi van,2-3 tojás egy dobozka tejföl,2 gerezd fokhagyma,egy két szem paradicsom(egyébként friss spenótból még jobb!!)
a spenótot miután kiolvadt egy serpenyőben kicsike olajon megdinsztelem,sót ,borsot teszek hozzá és egyet rottyantok rajta!leveszem a tűzről és kicsit nem árt ha megvárjuk míg hűl!a tojásokat a fokhagymát a tejfölt belekeverem(de a tejfölt is el lehet hagyni) és a husikra lapátolom úgy hogy ne nagyon folyjon le róla!de ahogy sikerül!:)a paradicsomszeleteket ráteszem a spenótra és jöhet rá a sajtszelet is!és mehet sülni!lehet sonkát is tenni ebbe is!
A mennyiségtől is függ.
A brokkolis receptben a sajt necces. A spenótban a tej és a lisztes rántás. Persze mértékkel semmi gond...
További ajánlott fórumok:
- Mik a tapasztalatok a gyógyító mágneses ékszerekkel kapcsolatban?
- Mennyibe kerülnek a műkörmösök által készített ékszerek?
- Az ékszerektől szebb lesz az ember?
- Milyen ékszereket hordasz, szereted a bizsut is vagy csak az eredeti vonz?
- Betly ékszerek? Tanácsadónők? Ismeri valaki?
- Kerámia vagy üvegből készült kávévíz forralót vásároljak?