Újszülött köldökápolása (beszélgetés)
szerintem azt a gyerekorvos csinálja, néha többször is kell
nem tuom, patikában van-e, kérdezz rá telefonon!
Milyen gyorsan romlik ez a dolog?
Napok? Hetek?
Lápiszt tudok venni vagy csak az orvosunk kezelheti?
NÁlunk az ügyelet 8 települést, csak sürgősségi eseteket lát el, sajnos nem meghosszabbított háziorvosi rendelésként üzemel, ilyen esetekben nem jönnek ki, de nem is biztos, hogytudnának segíteni mert az ügyeleten nem szokott gyerekorvos ügyelni. Túl kicsinek gondolom még a babát hogy buszra szálljak vele, hogy hátha tudna az ügyeletes segíteni. Ezért is fordultam a hozzátok forumozókhoz, hátha lenne valami ötlet... amig nem látja doktor nénink.
Talán más is járt már hasonló cipőben.
Szia
Fiamnak volt ilyen. Először próbálták lápisszal kezelni, de nem engedtem tovább, mert nagyon fájt neki, eredményt meg nem hozott.
Bejelentkeztem a gyereksebészetre, ahol egy steril cérnával elkötötték. Pár nap múlva kellett visszamenni, akkorra leszáradt. Eltávolították és kész.
Ha nektek is ilyen van, akkor aggodalomra semmi ok, és javaslom, hogy te is keress fel egy sebészt.
Egyébként neki most milyen: a köldöklyukban van egy eleven gombaszerű kinövés? Vagy milyen? Mekkora? Marcié kb. feketebors nagyságú volt.
Én mindenképp megmutatnám dokinak, akárhány km.
Ha kell, ügyeletre vinném be.
A kisfiam 2 hetes a köldökcsonkja 6 naposan leesett, de alatta folyamatosab váladékozott, ekkor napi 2x hydrogen-peroxiddal kipezsegtettem és szárezra töröltem, nem javult. Elkezdtem hintőport használni.
Jelenleg a kis csonk olyan sárgás.
Köldök fungus lenne?
Hétvége van, védőnő jővő héten szabin van. Helyettes háziorvosunk van 1 éve, 16 km+ heti 2x1 óra gyerekredelés (vegyes körzet)
További ajánlott fórumok:
- Mit tennétek, ha megütne a párotok, 5 napos újszülött közös gyermeketekkel a kezedben?
- Egyik ismerősöm az újszülött babájának a Daevon Dante nevet adta. Te megtennéd ezt a gyerekeddel?
- Minden ami egy újszülöttnek kell! Szeretném összegyűjteni mindazt ami egy baba érkezésekor kell, ide értve MINDENT, pelus, ágy, lepedő...stb
- Milyen tapasztalataitok vannak az újszülöttosztály nővéreivel?
- Mikortól lehet egy újszülöttet levegőztetni?
- Hol aludjon az újszülött és milyen kiságyat válasszunk?