Újra kell vakolni? (tudásbázis)
Díszítő kövekkel eltakarni nem rossz ötlet.
A lényeg hogy harmonizáljon a homlokzattal.
Szerintem itt soka a sima, alapvakolatról beszélnek (az a bizonyos szürke).
Ha nemes, színes vakolat is van rajta, az azért nem olyan egyszerű. Ha el van még belőle téve, akkor színprobléma nem lesz, de azt soha nem lehet teljesen egyenletesre megcsinálni, azért kell sietni vele, és egy nap legalább egy felületet befejezni, mert utána elválik, csík marad.
Sziasztok!
Pár éve szigetelt, bevakolt, új ablakos házunk egyik ablakából teraszajtót készítenénk. Tudom, ezt még a csere és a szigetelés-vakolás előtt kellett volna, de a házat már így vettük és most úgy alakult, hogy lehetőségünk lenne teraszt építtetni.
A kérdés az, hogy ha az ablak alatti részt kibontjuk és beépítünk egy ajtót, akkor a külső vakolást teljesen újra kell-e csinálni, vagy elég csak a bontás helyén pótolni? Nem lesz így látható a pótlás, illetve nem potyog le a vakolat hamarabb a bontás, zargatás miatt?
Van valakinek ebben tapasztalata? Tudom, kőműves biztos tudna erre válaszolni, de most keressük éppen a megfelelőt.
További ajánlott fórumok:
- Meg kell tanulnom újra nemet mondani..
- Hogyan kell újra telepíteni a gépet?
- Újra szeretném telepíteni az XP-t. Hogyan kell mindent letörölni, hogy utána a gép "nulláról" indulhasson?
- Szerintetek újra kell igényelni a családi pótlékot, ha a gyerek betölti a 18 évét?
- Egyik ismerősőm elvesztettete az érettségi bizonyítványát. Tavaly érettségizett. Most újra kell érettségiznie vagy lehet pótolni?
- Vert falat (sárfalat) hogyan kell vakolni?