Újra szeretném telepíteni az XP-t. Hogyan kell mindent letörölni, hogy utána a gép "nulláról" indulhasson? (tudásbázis)
Nem egészen, a 4 év alatt mindössze 1 videokártyám ment ki a vinyókon kívül. Viszont 4 éve még egy P1-es gépem volt, aztán lett egy P3-as, és most egy majdnem elavult P4-es.
Lehet, hogy tényleg csak mellé nyúltam.
akkor nem tudom, de azt teljesen elképzelhetetlennek tartom, hogy a formázásoktól lenne. :-(
azt, meg, hogy mi szükség van 4 év alatt 2-szeri teljes gépcserére, abszolút nem értem.
mármint gondolom, úgy érted, hogy a meghibásodások miatt volt szükség rá.
:-)))
Nem akartam vitatkozni veletek, ne így értsd, ami történt. Sajnos tényleg a tapasztalat mondatta velem, amit írtam.
Igen, lehet, hogy mindannyiszor belenyúltam, és rossz szériából kaptam alkatrészt, de az is igaz, hogy még egyszer sem tudtam érvényesíteni rájuk a garanciát, a bevizsgálás után mindannyiszor visszadobták a kérelmemet. Az egyiket láttam csak, arra az volt írva, hogy egy karc van keresztben a lemezen. A vákuumon belül! És hogy ezt én csináltam rá! Megkérdeztem, hogy ez mégis hogy sikerülhetett, mikor nem is nyitottam fel. A válasz az volt, hogy túlzott igénybevétel történt, ezért nem fizetnek. Hát ennyi.
Végigkérdeztem a nálamnál okosabb ismerőseimet, szerintük is okohattta a korai halált a túlzott igénybevétel.
A legutóbb beszerelt vinyóm kb. 1 éve működik, és már ez is akadozik néha.
Viszont feltételezem, hogy a topiknyitó 10 év alatt sem teszi ki akkora igénybevételnek a gépét, mint én.
Tudod, egyszerűbb a rengeteg adatot, ami a munkámhoz szükséges, egy helyre kigyűjteni, mint percenként vadászni rájuk a neten. Én már beletörődtem, hogy ennek a módszernek ez az ára. Még mindig olcsóbb, mintha kinyomtatnám.
elolvastam. akkor is hülyeség, ne haragudj.
ott valami más gond lehet, a formázástól nem romlik el a wincsi.
úristen!!!
hogy lehet ilyet mondani???
hol tanítanak ilyen hülyeséget?
Igaz... igaz... :) Akkor ez egy olyan használat, ami nem átlagos! Én 3-4 havonta telepítek, formázok, nincs gond a vinyókkal. Szervizeltem is, most rendszergazda vagyok, nem volt még hasonló tapasztalatom (sem pedig kollégáknak).
Szóval azt szeretném mondani, hogy ilyen dolgokat nem mondanék ki ilyen hirtelenül, mert csak pánikot keltesz vele.
Mondjuk a téma maga érdekes, megkérdezem az adatmentős ismerősöket, hogy találkoztak-e hasonlóval, de amikor először felhoztam témának, kiröhögtek.
Ha tudnád, mit művelek a gépemmel, nem lenne kétséged afelől, hogy a túlzott használat miatt mennek tönkre a vinyók!
Havonta törlöm majdnem a teljes dokumentum mappát (és néha menet közben is ezt-azt), mert a munkámhoz szükséges dolgokat mind oda zsúfolom be. Szó szerint zsúfolom, óriási adatmennyiségekről van szó!
Amikor már nem kellenek, és a gép is iszonyúan leleassul, akkor törlök, és jöhet a következő adag.
Biztos vagyok benne, hogy nem a berendezéssel van a hiba, mert ugyanaz a típus a gyerekeim gépében 2 éve hibátlanul működik. Igaz, ők nem törölgetnek havonta.
Mi lenne, ha még filmeket is gyűjtenék???
4 év alatt ki lehet dobni 6 vinyót, hogy ha olyan típusút szerzel be éppen, ami sz@r. Majdnem mindegyik márkának megvan a maga speciális hibája. Vagy éppen magának a gépnek van hibája, amiben maga a hdd van.
De az, hogy a formázástól tönkre megy a vinyó... Az nagy hülyeség. Bátran, magabiztosságból állíthatom. Tapasztalat, ez a szakmám. Szívesen váltanék egy-két szót a szerelőddel, mert így bepánikoltatni a népet nem lehet... Mi is csinálunk - sajnos - olyat, hogy ha nincs türelmünk elmagyarázni dolgokat, akkor mondunk valami egyszerűt, hülyeséget, ami max 30%-ban fedi a problémát...
Szerintem ez a szerelő is valahogy ilyesmit mondhatott. A Kürt kft-nél nem mondanak ilyet.. :)
Nem derül ki. Engem a szerelő tolt le még az elején (úgy 4 éve), hogy ezt ne csináljam, ha jót akarok. És valószínűleg igaza van, a 4 év alatt 6 vinyót kellett kidobnom. Igaz, én havonta törölgetek.
Hogy miért vagyok informatikus(nem hardveres terülten)? Ezt volt értelme tanulni. Csinálni meg... hát nem ebből élek, ha erre gondolsz.
További ajánlott fórumok:
- Hogyan kell újra telepíteni a gépet?
- Hogyan lehet 1 laptopra 2 skype címet telepíteni?
- Milyen programot kell telepíteni, hogy az írott CD-t beolvassa a gép?
- Verbénát milyen más növénnyel érdemes társítani? Balkonládába szeretném telepíteni.
- Hogyan kell ÁNYK-t telepíteni?
- Miért nem tudom telepíteni a Windows 7-et a gépemre?