Túrópogácsa recept


50 dkg liszt
50 dkg margarin
50 dkg túró / sovány /
3 dkg só
20 dkg sajt
1 csomag sütőpor
2 db tojás
A Túrópogácsa elkészítési módja:
Pogácsa tészta: 50 dkg lisztet átszitálunk és elkeverünk 1 csomag sütőporral és 3 dkg sóval. Hozzágyúrunk 50 dkg sovány áttört túrót és 50 dkg margarint. Összedolgozzuk alaposan és 5 percig pihentetjük. Kinyújtjuk lisztezett asztalon 2 cm vastagra a pogácsa tésztát és kiszúrjuk 3-4 cm átmérőjű kiszúróval. A kiszúrt pogácsákat szorosan egymás mellé rakjuk az asztalon, majd lekenjük egész tojással és megszórjuk reszelt sajttal. Pogácsa sütése: A sütőlemezre 5 cm-es távolságokra rakjuk a nyers pogácsákat, majd kelesztés nélkül 180 C'-os sütőben kb. 10 perc alatt kisütjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Juclinda, 2008. júl. 19. 19:30
A túrópogácsa elkészítési módja és hozzávalói.