Tudtok olyan sütiket, amiben nincsen liszt? (tudásbázis)
Mákoska
Kategória: Sütemények, édességek
Hozzávalók:
10 dkg. Vaj
20 dkg. Porcukor
6 db. Tojássárga
3 evőkanál Tej
20 dkg. Darált-Mák
2 mokkáskanál Sütőpor
6 db. Tojásfehérje kemény habja
Elkészítés:
-A vajat a porcukorral és a 6 tojássárgával habosra keverni, közben hozzáadni a tejet.
-A darált mákba belekeverni a sütőport.
Ezután a tojássárgás keverékhez felváltva hozzáadni a mákot és a tojáshabot.
Szokásos módon kenjük vagy papírozzuk a tepsit és
előmelegített sütőben mint a piskótát megsütjük!
Ha kihűlt, csokimázat teszünk a tetejére, melyet készíthetünk tortabevonó csokiból!
Tanácsok: Én egy 20x30x5 cm.-es tepsiben szoktam sütni.
Nem tévedés, nincs benne liszt!!!
Jó étvágyat mindenkinek aki elkészíti :)
gyümölcsös túrófagyit eszem hetente legalább kétszer, mióta fogyókúrázom - édesség gyanánt. Nekem nagyob bejött!
2 dl tejszínt 2 dl tejjel felforralok,belereszelem 1 citrom héját, egy kevés fahéjat szórok bele és 3 ek. Canderelt. Lehűtöm.
Fél kg. sovány túróval összekeverem, fagyigépbe teszem és kb. 20 perc alatt kész is. Mikor már kezd fagyi állagú lenni, belekeverek málnát, ribizlit, szedret, vegyes mirelit (de félig felengedett) gyümölcsöt és azzal keverem még tovább.Ha nincs fagyigéped, fagyasztóba is teheted, negyed óránként átkevered, míg fagyi állagúra nem fagy)
Rizskoch. Kölessel készült sütik. Ahhoz 3szor annyi vízzel megfőzöd a kölest és vajjal, van.cukorral, citromhéjjal, cukorral ízesíted. Kis golyókat formálsz és megsütöd. Olyan rizskoch szerű lesz.
De finom a kukorica tejleves is. A kukoricadarát 3szor annyi forró tejbe öntöd, főzöd,beleteszel kis sót, cukrot, van.cukrot, letakarod, kicsit dagad. Golyókat formálsz belőle vagy kanállal szaggatod és vaníliás tejbe teszed.
reform muffin, zabkorpával.
kókuszos túrógolyó.
szia!
Igen allergia meg fogyi miatt is...Elmondod a receptet?
Persze, olyanokat, amikbe más hízlaló dolog van, pl. keksz, babapiskóta, és társai...
Gondolom, épp ezeket akarnád elkerülni:)
Én egy mákosat és egy túrósat (bár a túrósban gríz, vagyis búzadara van)
Allergia miatt kérded??
További ajánlott fórumok:
- Tudtok olyan filmet mondani, amiben a főszereplő vak vagy gyengénlátó vagy legalább témába vág?
- Tudtok olyan filmet amiben kisbabák vannak vagy terhesség?
- Tudtok olyan filmeket amiben a szereplők megszépülnek?
- Olyan süti receptet keresek, amiben liszt helyett pudingpor van, tudtok ilyet?
- A lányomnak szeretnék varrni egy olyan hordozót, amiben a babáját tudja hordozni.Tudtok segíteni benne?
- Tudtok ajánlani olyan bábjátékot gyerekeknek, amiben minimum 10-15 fő játszik?