Tudtok olyan hétköznapi kajákat, amibe nem kell tej és tojás? (tudásbázis kérdés)
Töltött paprika, vagy csak simán húsgombóc paradicsommártással. Én nem teszek hozzá tojást, így sem fő szét.
Zacskóban sült csirkecomb, hozzá párolt zöldségek, rizs.
Köszi drága, ez már kb. az első hsz-ban bent volt és itt ételallergiáról van szó... ű
Hiába tojnak a szomszéd tyúkok minőségi tojást, akkor sem ehetem meg...
szia drága
paprikás krumpli
nehezebb olyan ételt felsorolni amibe kell tej, és tojás
a tojás viszonyt a leg egészségesaebb étel, olvasd el a tojás táplálkozás egészség c. könyvet, és csak minőségi tanyasi tojást....
tesco gazdaságost nem!!!!
grízes vagy krumplis tészta
gombócleves
Meg gombaleves, aztán sóvárogva nézem, ahogy a többiek megtejfölözik...
A répa jó ötlet! :) Nyersen allergiás vagyok rá (+ a krumplira is), de ha egyszer kesztyűben megpucoltam, felszeleteltem...
Nem is gondoltam, hogy ennyi bajom van. De a jókedvemet el nem hagyom! :) :D
Imádom, imádom, nem próbáltam.
Viszont a káposztától, kukoricától a gyerkőc lesz hasfájós, mert puffaszt.
Marad a feketecsoki...
Általában így teszek, de a tojás nem annyira vészes, mint a tej, pl. 60 dkg húshoz 1 tojás a fasírozottba vagy a töltött paprikába még elmegy.
Szerencsére kiflit, kenyeret is ehetek, abban sem nagyon van.
Káposztás tészta , spenót -ha szereted ?!-:)
Tárkonyos krumplifőzelék, -és rántás helyett habarhatsz keményítővel !
Bolognai -spagetti.
Saláták-nem majonézes !
Köszi, vannak, amik nem jutottak volna eszembe!
Sajnos a tejföl sem jó és a sajt sem, sőt néhány pékáru sem, amiben tejsavó vagy mi van.
A legtöbb tojáshelyettesítő is tartalmaz tejet, ha lehet inkább kihagyom, vízzel pótolom a sütikben.
Sziasztok,olyanokra gondolok, amibe eleve nem kell, mint pl. paprikáskrumpli... Nem árt, ha szóját sem tartalmaz, de az ugye amúgy sem alapvető összetevő Mo-n. Egyenlőre a pótló porokat kihagynám.
Második várandósságom alatt alakult ki nálam az ételallergia, ezért még csak magam tapasztaltam ki, hogy ezekre vagyok érzékeny. Majd tesztelnek, ha már nem szoptatok vagy mehetek privibe, sok pénzért.
További ajánlott fórumok:
- Hétvégére keresek egy jó sütit, amibe sok krém van, de kevés tészta. Tudtok segíteni?
- Tudtok olyan filmet mondani, amiben a főszereplő vak vagy gyengénlátó vagy legalább témába vág?
- Tudtok olyan filmet amiben kisbabák vannak vagy terhesség?
- Tudtok olyan filmeket amiben a szereplők megszépülnek?
- Tudtok olyan sütiket, amiben nincsen liszt?
- Milyen gyerekbarát programokat tudtok ajánlani hétvégeken és hétköznapokon?