Tudsz olyan helyet a világon, ahol... (beszélgetés)
12. hsz.-ben éppe Hawaii-ra utaltam :-) De oda sajnos zöldkártya kell. Ha az meglenne, akkor már fel sem tettem volna itt a kérdést.
Mindamellett nem vagyunk egyformák. Én bármennyire jól érzem is magam a bőrömben (tul.képp. alapvetően nincs okom itthon sem panaszra), akkor is mindig meleg, napfényes helyekre vágyom. Ezt belül érzem, nem tudom megmagyarázni; úgy érzem ott vagyok "otthon" a bőrömben.
ha a hazádban nem érzed magad jól, akkor sehol..
volt szerencsém kemény, forrongó helyeken isdolgozni..aztán nagyon-nagyon gazdag országban is..pézzel dolgoztam, sok-sok pénzel..mégsem jutott eszembe, hogy bárhol is ottmaradjak..
amikor leszáll itt a repülő, akkor olyan jó..még a reptéri út látványa sem tud elriasztani.
de, talán hawai, valamelyik sziget.
Ahhoz nem ártana tudni spanyolul..
Egyelőre Ausztria a cél, bár az is csúszik egy évet, mert belgabalyodtam itthon valamibe, ami miatt még itt kell lennünk.
Egy dolog biztos, a víz közelsége, tenger, tó, bármi, most úgy gondoljuk, hogy Európán belül, de még van több mint tíz évünk addig, annyi minden változhat addig.
Ajánlom Gran Canariát!Napfény mosolygós emberek nyugalom.Legalábbis ezt tapasztaltam. :)
És nézegettél már ezügyben valamit? Van elképzelésed? Én nem szeretném megvárni az öregkort :-)
Én Kefalóniát mondom...habár télen csak 10 fok körül van, meg esős az idő..de mégsem mínuszok.:)) És csodálatos az egész...
Ez egy remek ötlet :). Én is erre készülök öregkoromban. Felneveljük a kölyköket, kistafírozzuk őket, aztán huss!
hát akkor vágj bele :) sok sikert!
A saját életed Rád van bízva :-)
Hú, ha rám lenne bízva, én inkább egy csendes, eldugott Skandináv falut bírnék elképzelni a visszavonulásra. Ott pl egész nyáron süt a nap :D
De nincs rám bízva.
Kézműveskedek. Ahol vannak turisták, ott én is tudnék mit kezdeni. Meg arra is gondoltam, hogy venni kéne egy apartmant, amit ki lehetne adni. Vagy egy olyan házat, aminek az egyik részét ki lehetne alakítani kiadásra. Tudom, hogy ez is pénzbe kerül, de nem mindenhol kérnek dollármilliókat az ingatlanokért. Azt is tudom, hogy ez az egész hangozhat utópisztikusnak, de tudjátok, gyerekek, hátha bejön.. :-)
ez mind szép és jó, de gondolkoztál már azon, hogy miből élnél?
Köszi a biztatást, de nekem már nincs 300 évem..:-(
gondolom majd csak a jövő Magyarországa is ilyen lesz.... nem érdemes olyan messze menni
Nem annyira sok, de (számomra) a leggyönyörűbb helyen igen. Viszont nem kell ahhoz messzire utazni, hogy megérintsen a mediterrán déli hangulat, az élet-igenlés, a pozitív szemlélet. Ez nekem nagyon-nagyon bejön, de már nem vagyok független-gyermektelen, hogy csak csak ukk-mukk-fukk ugráljak... Tehát a dolog eléggé összetett, de komolyan gondolom, hogy keresek-kutatok, és hátha..:-)
Akkor biztosan sok klassz tengerparti helyen jártál, ha úgy érzed, hogy ott vagy otthon.
Jamaikát, Dominikát is nézegettem a napokban a neten. Tudom, a belső harmónia fontos... Egyszerűen imádom a mediterrán, trópusi helyeket, az óceánt, a napsütést, a jókedvet. És utálom a hazugságot, a könyöklést, az embertelenséget..és igen, csömör is van bennem. Ugyanakkor a fent említett helyeken tudom magam igazán önmagamnak érezni, mert ott senki nem azt nézegeti, hogy milyen az autód, van-e házad, hányas ruhát hordasz.
Dominika :). Sehol a világon nem láttam még olyan szegénységben élő embereket ekkora lelki békébenk. Akinek két ruhája van az már gazdagnak számít, mégis boldogok, elégedettek, vidámak.
És a végére egy kis okoskodás: :) magadat mindenhova magaddal viszed ;) amíg benned nincs harmónia, akárhova mész, előbb-utóbb ugyanúgy fogod érezni magad.
menj el remetének és önellátóskodj
álom, álom....kissé utópisztikus és a realitásoktól messzire rugaszkodó
valamilyen afrikai törzsnél bizti.:)
Talán egy másik bolygón...
az emberi értékek még nem haltak ki + mindig süt a Nap + nem kellenek vagyonok hozzá új életet kezdeni?
További ajánlott fórumok:
- Igaz, hogy mindenkinek van lelkitársa valahol a világon?
- Repülőút egyedül egy 2, 5 éves ikerpárral? Ráadásul hajnali gép (6:25). És Ryanair, ahol ráfutással kapsz jó helyet. Bevállalnátok?
- Tudtok olyan helyet, ahol befogadnak egy számkivetett embert, nincs jövedelmem, segélyben nem részesülök, egyszerűen dolgozni akarok
- Melyik nyaralóhelyet ajánlanád egy 10 hós babával, egy 7 éves vízimádóval és egy szaunamániás férjjel, ahol csend van és nyugi?
- Duci vagyok, nagy vádlival. Tud valaki ajánlani olyan helyet, ahol tudok venni magas szárú csizmát? :(
- Tudsz írni olyan magánhangzót, amelyik önálló szóként is megállja a helyét?