Tudna-e valaki szklerózis multiplex betegség elleni diéta összeállításában segíteni? (tudásbázis kérdés)
Szia!
Köszönöm szépen:-)
Sziasztok!
Most fordítok egy filmet ezzel kapcsolatban. Egy Ann Sawyer nevű hölgy meséli el gyógyulásának történetét. A lényeg, hogy kihagyja az étrendjéből a tojást, a tejtermékeket, a hüvelyeseket, a búzát, az élesztőt és a vörös húsokat, de egy könyvet is írt ezzel kapcsolatban. A címe: 'The MS Recovery Diet'. A filmben elég kevés az információ, azért még olvassatok utána.
Mindenkinek jobbulást kívánok!
Sziasztok!
Sajnos ez a betegség nagyon szereti a hölgyeket.
Nekem 98-ban kezdődött...
Lassú lefolyású, de persze vannak rosszabb napjaim.
Fontos a pozitív gondolkodás, néha megy, néha nem.
Úgy tudom megfogalmazni: Egyszer fent, aztán lent, nincs középút.
Sajnos!
No csak, akkor ez nem a fiatalok betegsége? Én is 46 évesen estem bele. Igen azt mondják, ezerarcú kór, és ne foglalkozzunk mással, hisz mindenkinek attól változik, hogy a myelin hol károsodott, hol támadja az idegeket a hiánya. Azt mondják a lényeg a pozitív gondolkodás, de kinek sikerül állandóan?
De azért további szép napot mindenkinek :)!
Szia Virág!
Szó sincs arról,hogy megharagudtam,nem vagyok egy haragos típus.
Ezt a betegséget nagyon sokan félreértelmezik,és vannak olyan emberek,akik még nem is hallottak róla.
Köszönöm,ha utánanézel,több szem többet lát.
Nyugodtan írhatsz prívit is.:)))))
Üdv Ritus
Köszönöm a tanácsod. Nem szerettem volna megbántani senkit. De ha tudok, segítek abban, hogy utánanézek a diétának. Ritus40! Bízom benne, hogy nem haragudtál meg rám.
Üdv. Virág
Gerincvelősorvadás, hullámzó lefolyású, de sajnos gyógyíthatatlan jelenleg még, nincs rá gyógyszer. A diéta esetleg pszichésen hat.
Nagy adag kéreghormonnal próbálják kezelni.
További ajánlott fórumok:
- Ez szklerózis multiplex lenne?
- Szklerózis multiplex betegek tapasztalatai, a betegség kezelése
- A látóideggyulladásos betegek kb. hány százalékánál fog kialakulni a későbbiekben szklerózis multiplex?
- A szklerozis multiplex nincs befolyással a beteg kinézetére?
- Látóideggyulladás után biztos, hogy kialakul a szklerozis multiplex?
- Ha egy nő szülés után lesz szklerózis multiplex beteg, akkor az súlyosabban nyilvánul meg, mint általában?