Tudjátok már mi lesz a baba neve? (beszélgetés)
Nekünk magyaronak sok szép ősi magyar nevünk van!
CSALÁDUBKBAN A KÖVETKEZŐ NEVEK DIVATOSAK: János, László, Ferenc,István, Mária, Emma, Anna, Éva. Van még Mór, Dóra, Rita, Teréz és Ilona is amelyeknek jó a jelntésük és védőszentjük is van!!!!!!!!!!!!
szia Annett örülök hogy megláttalak:-))
Már én is gondolkodom a neveken ha fiam lennne Bence Olivérés ha lány akkor Gréta Barbara(Gréta hasolít kicsit a Rékára ezért a kislányom emlékére)
a kisfiam Kristóf,de mikor a pocakban volt a Bendegúz is felmerült,
kislányom Amira.de felmerült a Kyra.a keresztségi keresztneve Johanna.
a kisfiam Valentin volt,felmerült a Romeó,Hunor,Fatima,
de most ezek a nevek lesznek ha ujra babánk lesz,ha fiu akkor Hunor-Valentin (kisfiam emlékére)
ha lány lesz akkor Kyra,Kitty,Fatima,de mindenképpen megkapja második névnek a Valentinát.
A kislányom neve: Ágnes = tiszta, ártatlan. Hát tényleg az is. :)
A kisfiam neve (apa után): Zoltán = fejedelem. ő még csak 4 hónapos, nem tudom olyan lesz-e . :D
Amikor Zolika született a 4 és fél éves kislányom megkérdezte, hogy Őt miért nem úgy hívják, mint engem. Megfogott. Azóta ha a nevét kérdezik, azt mondja: Menyhárt Ágnes Szilvia
Megígértem neki, ha 14 évesen is így gondolja, a személyi igazolványba már így kerül a neve.
Gratulálok a babához.
A kislányom ahogy már írtam Amira nevet kapta tőlem. Nekem még mindig tetszik ez a név-
Az első kislányomat REBEKÁNAK hívják,ha fiú lett volna akkor a KRISTÓF nevet kapta volna.Ezekbe a nevekbe közösen döntöttünk a férjemmel és vita nélkül,habár neki nagyon tetszett a SZIMONETTA és az ANNABELLA,de én ezekről hallani se akartam.
A 2.kislányomnál nehézkes volt a névválasztás.A férjem RÉKÁT szeretett volna,a lányom PETRÁT,én meg HANNÁT vagy SZÓFIÁT.Ha fiú lett volna akkor az elöző fiunévhez még hozzácsapodott a LEVENTE.
Szóval a végén győzőtt a PETRA (bár én mág mindig nem vagyok kibékülve vele)de mindenki másnak tetszett.
Ha lesz 3.biztosan nem tágitok,és ha lány lesz akkor Hanna lesz................
Nekem is 22 hónapos lányom Amira. Nagyon illik rá a név.
A Ryan név nagyon tetszik.
Az fiam Armandó László. De ha lány lett volna akkor Tányána Klarissza lett volna a neve. Dylen nevet akartam volna még az Armandó után, de azt nem anya könyvezték el és igy lett az apukája neve:László.
A lányom Amira Zoé. De ha fiú lett volna akkor Noel Rómeo lett volna a neve.
A név választásba én döntöttem mindkét gyereknél. A párom kikötése az volt, hogy olyan nevet adjak a gyerekeknek amit kitud mondani.
Most babát szeretnénk és nagyon sok név tetszik. : Noel, Amarilla, Kamilla, Jázmin, Ármin, Brendon, Zsombor, Tícia, meg még sok név.
Az én keresztlányom Panna Korina:)
A Korinát én választottam, jelentése szív szivecske:)
Nagyon jó választás:)
Az én kislányomat is Zsuzsikának hívják.Amikor megszületett és kérdezték a nevét,mindenki csak annyit mondott na végre.....
Ha fiú lett volna a Vazul nevet kapja.
Mi jövőre szeretnénk babát.De ha előbb jön sincs semmi gond!!
Ha lány lesz akkor Bernadett ha fiú akkor Bendegúz!:))
Én mindenféle névre gondoltam, mielőtt a lányom pocakba került, aztán persze homlokegyenest más lett. :-) A kiindulási alap az volt, hogy mindenképpen magyar nevet adunk. Így lett Réka a lányom. Jó választás, úgy gondolom. Jelentése szerint a Réka = a nap lelke. Olyan is a kiscsaj. Vidám, nevetős, sziporkázik mindig. Szinte még nem sírt születése óta, viszont egész nap nevet és beszél. Hiába, a név kötelez. Ja és legalább annyi energiája van, mint a napnak. Néha alig győzöm követni. :-)
A következő, ha majd lesz, szintén mindenképp magyar nevet kap. Most a Csenge és az Attila tűnik esélyesnek.
Nekünk még me, aktuális a baba téma, de benne van az 5 éves tervben.
A párom kívánságára ha kislány, akkor Tiana Lilien, ha fiú, akkor Noel Sebastijan lesz. (A párom nem magyar.)
Középsuliban két iszonyú helyes srácnak Viktor volt a neve. Akkor elhatároztam, hogy a fiam Viktor lesz.
A lányom Brigitta Petra. Jól hangzik így együtt.
Ja, és ennek eredménye képpen van egy Viki fiam, és egy Peti lányom :-)
A gyermek neve érzések halmazából kerül a szülők gondolatába ☺
Végleges döntés előtt érdemes utána nézni a név eredetének és jelentésének ☺
További ajánlott fórumok:
- Azt hallottam, hogy a baba a volt férj nevére lesz anyakönyvezve, ez igaz?
- Mondjatok operettek, ha tudjátok, a szerzők neveit is leírhatjátok
- Ti honnan tudjátok, hogy nagyon szerelmesek vagytok? És létezik olyan, hogy ahogy az ember idősödik úgy nem lesz olyan szerelmes se?
- Hol lehet kapni bevásárló bőröndöt? Lehet nem ez a neve, de tudjátok, aminek 2 kereke van és húzni lehet!
- Ti tudjátok már hogy nálatok mikor lesz tankönyvosztás?
- Anyukák, akik baba vagy kisgyermek mellett otthon dolgoztok, hogy tudjátok ezt megoldani?