Tudja valaki mi a helyzet a szabadsággal, ha nem tudok vissza menni GYED-ről a munkahelyemre, mert megszűnt? (tudásbázis)
Nálunk a csődbiztos először a mi pénzünket tette félre és utánna a számlákra.
A végkielégitést is rendesen kifizette.
A gyesre járó szabadságra addig a mapig jogosult a
a kismama amig él a cég. Ha még marad a gyesből arra már nem. A cégnek ki kell, hogy fízesse.
Ellenkező esetben munkaügyi bíróság.
Úgy tudom, hogy ha csődeljárás van akkor a bérek az első helyen van, és utána jön a többi tartozás.
Ilyen meg nincs, hogy csak 2 évet fizet ki, ha jár akkor fizetnie kell. /ircsi73/ Van még Munkaügyi Bíróság, ha neked jogos az a szabi után járó pénz akkor azt meg kell kapnod.
Elvileg ki kell, hogy fizessék, csakhogy ez a gyakorlatban sok mindentől függ.
Ha csődeljárásban szűnt meg a cég, az szivacs, mert akkor eladnak mindent, először kifizetik a tartozásokat, meg a számlákat, aztán a béreket. És itt jön a nagy kérdés, amit én se tudok: ha ez ilyenkor bérnek számít, esetleg megkaphatod, ha viszont ilyenkor a végkielégítéshez, akkor már kevesebb az esély rá, mivel épp azért indult a csődeljárás, mert a cég fizetésképtelen, és akkor a számlák fizetése után részarányosan osztják a maradékot, azaz a tárgyi eszközökből és raktárkészletből, stb. befolyt összeget.
Viszont ha csak simán felszámolta a céget a főnököd, akkor ezt is bele kell kalkulálnia, tehát mindenképp jár a szabi-pénz.
Legalábbis tudtommal. Aztán lehet, hogy tévedek...
Az a legbiztosabb, ha beszélsz a főnököddel, vagy a könyvelővel, vagy, ha tényleg csődeljárás van, akkor a csődbiztossal (asszem így hívják, ilyenkor ő veszi át a főnök helyét, nehogy kimentsék a vagyont).
sziasztok!
Én ugyan ebbe a cipőbe vagyok,igaz én csak jövőre megyek vissza.De azt hallottam megszűnik a cégem,szabim meg a 2gyerek után van vagy 80nap.
Szia!
Nekem is jár és kiveszem majd és ki is fizetik egy részét ha el akarok menni de mivel szetnénk még egy bébit igy maradok ott állományba (Honvédségnél vagyok)ha végleg befejeztem a gyest szóval kb 4 év múlva akkor kb 84 szabadságom lesz a két gyerekre plusz végkielégités stb most dióhéjban ennyi ha kiváncsi vagy irj és irok még róla de most sietek!
ha megszűnik a cég akkor tudniuk kell mivel maradtak el, mi az amit minden dolgozónak ki kell fizetni.
de nem egyszerű, már hallottam többektől is.nem biztos hogy pénzedhez jutsz.
ki kell hogy fizessék a szabira járó pénzt.én se biztos vissza tudok menni,bár nem szűnik meg a cég.
most kiadták az összegyűlt szabadságaimat,mert lejárt a gyesem.
További ajánlott fórumok:
- A gyes után járó szabadságokat kifizeti a munkahelyem az alábbi esetben?
- Ha külföldön szabadságomat töltöm, innen felmondhatok a magyar munkahelyemen e-mailben?
- A munkáltató köteles kifizetni a szabadságot GYES lejárta után? Maszek vállalkozóról van szó és a munkahely megszűnik!
- Fizetés nélküli szabadság alatt elkezdhetek dolgozni az új munkahelyemen?
- Van arra lehetőség, hogy a ki nem vett szabadságokat kifizesse a munkahely?
- Gyes után mennyi szabadság jár? Mi a teendő a munkahelyemmel, ha már nem akarok visszamenni? Hogy érdemes leszámolni?