A gyes után járó szabadságokat kifizeti a munkahelyem az alábbi esetben? (tudásbázis kérdés)
Sziasztok!
A múlt héten bementem a munkahelyemre hogy kiszámoltassam mikor kell vissza mennem dolgozni,mert lassan tőlti a lányom a 3 évet vagyis szept.20.án(2007 szept.20-án született)
Az új Főnők 59 szabit számolt ki és ebből le jön amit előtte kivettem,a jelenléti ív szerint 27szabit vettem ki vagyis jan 22-től kihúzott az előző főnők asszony.És Márc 1 től vagyok táppénzen.
Igazából én jan22.ei héten végig dolgoztam pénteken délután elengedett a főnők mert az ő szülinapját tartottuk,és itt is mentem elöszőr nőgyógyászhoz aki megálapította hogy 6 hetes kismama vagyok.szóval tuti dolgoztam mert csak miután visszajöttünk utána montam csak el a kollégáknak hogy kismama vagyok. Feb 3-tól 10.ig Üdültünk itt 100% hogy szabiztam.Miútán vissza jöttünk nem értem miért nem írtam a jelenlétit.
általában mindig úgyan úgy dolgoztam 8 tól 16-ig és emiatt volt hogy mindig pénteken írtam be az egész hetet.Február 13.án reggel védőnőnél voltam
Február 19 Zsuzsanna napoztunk tisztán emlékszem Február 21 szintén védőnőnél voltam és be is vagyok írva nála hogy még dolgozom.22-én vérvételen voltam de szerintem itt ezekben a napokban mindig el voltam engedve.És ami még fontos hogy Február 26 tól vagyok hivatalosan táppénzen amiről már az igazolást is kikértem.Csütörtökön megyek a Védőnőhőz hátha igazolja a 21.-ei napomat.
Annyi lenne a kéréseem ha valakinek van ideje és a leírtak alapján tudna nekem tanácsokat adni hogy mi tévő legyek azt nagyon megköszönném A MÁK-ban akartam utánajárni,de mivel elköltöztek és szülni mentem így a papírjaimat Tb-hagyták.És azt mondák hogy a jelenlétí ív alapján számolják ki nekem a szabikat,de én nem akarom elfogadni ezt a 27 szabit,ennyit ki sem adhatnának,szóval a MÁK-ma más van le jelentve azért nem szóltak.
Új fönök nem nagyon ért a dolgokhoz,de sajna én se,én még fiatal vagyok 25 éves tapasztalatlan,de nem akarom hogy ezt kihasználják.
(2) A munkaviszony szünetelésének időtartamára a következő esetekben jár szabadság:
a) a keresőképtelenséget okozó betegség tartamára;
b) a szülési szabadság tartamára;
c) a gyermek gondozása vagy ápolása miatt kapott fizetés nélküli szabadság [138. § (5) bekezdés] első évére;
sziasztok!
A Gyes-re nem jár szabadság, az a szülési szabadság lejártát (azaz THGY) követően még 1 évre jár.
További ajánlott fórumok:
- Ha külföldön szabadságomat töltöm, innen felmondhatok a magyar munkahelyemen e-mailben?
- Tudja valaki mi a helyzet a szabadsággal, ha nem tudok vissza menni GYED-ről a munkahelyemre, mert megszűnt?
- A munkáltató köteles kifizetni a szabadságot GYES lejárta után? Maszek vállalkozóról van szó és a munkahely megszűnik!
- Fizetés nélküli szabadság alatt elkezdhetek dolgozni az új munkahelyemen?
- Van arra lehetőség, hogy a ki nem vett szabadságokat kifizesse a munkahely?
- Gyes után mennyi szabadság jár? Mi a teendő a munkahelyemmel, ha már nem akarok visszamenni? Hogy érdemes leszámolni?