Tudja valaki, hogy mi történt a Raiffeisen Bankkal? (tudásbázis)
Igen, bejelentették, hogy 40 valahány fiókot bezárnak, már én is kaptam levelet, hogy melyikkel vonják össze a számlavezető fiókomat. De megváltoztathatom, egy a lakhelyemhez közelebb eső nyitva maradóra.
Tehát nem kivonulni akarnak szemben másik bankkal, amely már tavaly, a nyilvánvaló fojtogatásra, nyuvasztásra válaszul közölte: idén távozik Mo.-ról. És meg is teszi, de gondolom, nem rakja zsebre az ügyfelei pénzét. Azt majd megteszi a helyébe lépő „nemzeti” pénzintézet. Mert úgy látom, erre megy ki a játék.
A fórumkérdésre az alábbi választ találtam még tegnap:
„Az ügyfeleket kiszolgáló rendszerek hibáját az okozta, hogy egy központi számítógép kulcs-alkatrésze elromlott. Az alkatrészt ugyan gyorsan kicserélték, de a rendszerek újraindulása során a megbízható működéshez szükséges ellenőrzések a tervezettnél jóval tovább tartottak.”
Egyetértek.
Az a meglátásom, hogy szinte minden területen ott a számítógép a maga jól-rosszul megírt alkalmazásaival és a sokszor elavult gépparkkal. Elég egyetlen szerver leállása, ne adj’ Isten rendszerfejlesztés miatt becsúszott hiba és kész, „vége a világnak”.
Persze az a legbosszantóbb, ha nem tudjuk használni a pénzes terminálokat, de az sem kevésbé kellemetlen, ha leáll az SZTK-s rendszer, s egy csomó ember nem jut el a hónapokkal előbb előjegyzett vizsgálatra, amire ráadásul szabadságot vett ki; vagy a szolgáltató miatt nem működik egy számunkra fontos oldal, nem tudja az IPTV felvenni a kijelölt műsorokat, nincs TV adás, stb.
De az is elég, ha nem elég körültekintően végzett (netán mutyis pályázaton elnyert) építkezés miatt elvág egy munkagép egy kábelt, s fél városrész marad órákra internet nélkül.
Véleményem szerint ez az ország nem érett a számítástechnika olyan mértékű alkalmazására, mint amit ilyen-olyan érdekek mentén ránk erőltetnek.
Igen, tűz, víz, gáz, betörők stb.
De, hogy rábízod a szakintézetre és eltűnnek vele vagy még neked kell fizetni nem keveset, hogy hozzájuss a saját pénzedhez... az sem életbiztosítás.
Nincs tuti megoldás, a befektetés sem garancia.
Azt történik, hogy addig nyúvasztják a nagyadózó cégeket mindenfélével, hogy nem fognak fejleszteni -ez vonatkozik bankokra is, telekommunikációra is többek között.
Én tegnap nem tudtam online vásárolni, mert OTP-s bankkártya elfogadó rendszere van a cégnek és az nem működött egész délután. OTP ATM-nél sem tudtam pénzt felvenni.
hát, nem tudom, de eddig még sosem fordult elő, hogy fél napra teljesen leblokkoljon bármelyik bank.
nem tudom mi történt náluk, de baromira remélem, hogy nem lesz több ilyen sem ott, sem más banknál.
Nincs az adott pénz intézetnél számlám.
De ez bármikor bármelyiknél előfordulhat.
Én emlékszem még arra, amikor a postabanknál sorba álltam a pénzemért, semmi bizodalmam a bankok felé.
A magán nyugdíjam az OTP-nél volt, siralmas, vérlázító volt, soha többet oda. 3,5 millám volt, arra kaptam 184 ezret.
Az a gond, hogy az egyik sem jobb a deákné vásznánál.
facebook-os raiffeisenes oldalon ezt írták:
Raiffeisen Bank Kedves Ügyfeleink! Kollégáink a délután folyamán azonosították és kijavították a hibát, a rendszerek újraindítását este megkezdték, ez ugyanakkor időigényes folyamat. Amint ennél több információval bírunk, közzétesszük. A kellemetlenségeket megértve további türelmet kell kérnünk.
Tetszik · Válasz · 6 · 9 perce
További ajánlott fórumok:
- Tudja valaki, hogy mi történt Palotás Petrával?(elvetélt az 5.hónapban)
- Banki hitellel kapcsolatban kérném a segítségeteket! 90 napos elmaradás esetén, ha ki tudja valaki fizetni, meg lehet egyezni a bankkal?
- Nem tudja valaki, mi történt tegnap Budapest XV. kerületében, Újpalotán?
- Nem tudja valaki, mi történt a mesevilággal?
- Nem tudja valaki, mi történt a ppk.hu SMS küldő oldallal? Napok óta nem lehet belépni.
- Tudja valaki mi történt az Astoriánál a metróban?