Tudja valaki a piskóta tekercs pontos receptjét? (tudásbázis)
Főzött vajas krém nagyon fini, Én azt szoktam csinálni.
)Mikor milyen ízesítésűt: csoki, puncs, vanília)
Köszönöm!
Nem lekvárt szeretnék bele rakni hanem fatörzs tortának meg csinálni,ti csináltatok már,hogy készítitek bele a csoki krémet?
Ahány ház, annyi szokás. Én sütőpapírt sose használtam.
Amennyi tojássárgája, annyi kanál cukor és liszt, a fehérjét egy csipet sóval szoktam felverni és a habot a liszttel felváltva szoktam a cukros sárgájába belekeverni. 180fok 20-22perc
Szia én tegnap csináltam és úgy, hogy ahogy anyukámtól láttam, ő cukrász.
6 tojást egyben ki kevertem 6ek cukorral és 1 cs. vaniliáscukorral, ezt robotgéppel 20 percig kevertem, míg ki nem fehéredik, bele 6ek liszt, fél cs. sütőpor.
Tepsi tetejére sütőpapírt rakni, ráönteni a masszát, egyenletesen eloszlatni.
Előmelegített sütőben 5 percig 200 fokon, majd utána 175 fokon sütni, tűpróba, ha jó kivenni, melegen 2-3x feltekerni, ha kihűlt bele kenni a lekvárt és szorosan feltekerni, közben a sütőpapírt le szedni az aljáról.
Nekem sikerült, pedig elsőre csináltam, előtte nem én hanem anyum csinálta és én néztem.
Én 6 tojásból készítek piskótát.
Amit másképp csinálok, az az, h nem a tojásfehérjét keverem a sárgás cukorhoz, hanem fordítva.
Illetve sokkal lazább a piskóta, ha réteslisztet is teszünk bele. 4 ek. fehérliszt és 3 evőkanál réteslisztet teszek a 6tojásos piskótába.
Tökéletes, laza szerkezetű piskóta szokott sikerülni.
190 fokon, alul-felül sütésre állítom a sütőt, és kb. 20 perc alatt kész. Sütőport soha nem használok ehhez.
Ha megsült a piskóta, tiszta konyharuhára fektetem és feltekerem, hagyom a rongyba tekerve kihűlni. Utána lekvározom és visszatekerem.
Ha valaki le irná a pontos receptet mert már annyi félét hallottam és hogy milyen fokozaton vagy hány fokon meddig hogyan süssem stb...
Köszönöm
További ajánlott fórumok:
- Keresem a legtutibb palacsintatészta receptjét!!
- Ismeri valaki a HERŐKE nevű "süti" receptjét? Segítsetek.
- Tudja valaki annak a palacsintának a receptjét, amit a strandokon lehet kapni?
- Tudja valaki a Mc Donalds-os karamellás sajttortának a pontos receptjét?
- Babapiskóta receptjét keresem, tud valaki segíteni?
- Kókusztekercs receptjét tudja valaki?