Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » CSED, GYED, GYES - melyik, mikortól jár és milyen összegű? fórum

CSED, GYED, GYES - melyik, mikortól jár és milyen összegű? (beszélgetés)

ma 13:05

Jól értelmezem-e, hogy a CSED és a GYED alapja a bruttó átlagkereset?

Igen ám, de ez mikortól vehető figyelembe, hisz július 30-ra vagyok kiírva és február 24-től vagyok táppénzen?

A táppénzből meg SZJA-n kívül semmit nem vonnak. (Legalábbis ezt a tájékoztatást kaptam)

11. zsoffka002 (válaszként erre: 8. - MadchenZsani)
ma 08:57
28.500x2=57.000 forint / ennek a 90 %-a, mert 10% nyugdíjjárulékot levonnak.
10. MadchenZsani (válaszként erre: 9. - Xochipilly)
tegnap 20:43

Én is erre az ésszerű gondolatra jutottam!

"Gyermekgondozást segítő ellátás (GYES)

Gyermekgondozást segítő ellátásra jogosult a szülő és a gyám a saját háztartásában nevelt gyermek 3. életévének betöltéséig, ikergyermekek esetén a tankötelessé válás évének végéig, illetve a tartósan beteg vagy súlyosan fogyatékos gyermek 10. életévének betöltéséig. A gyermekvédelmi gyám és a kizárólag egyes gyámi feladatok ellátására kirendelt nevelőszülő nem jogosult erre a támogatásra. A gyermekgondozási támogatás havi összege megegyezik az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegével, FÜGGETLENÜL A GYERMEKEK SZÁMÁTÓL." - forrás: [link]

A weboldal címében a gov rövidítés nem más, mint a goverment, vagyis magyarul kormány szó rövidítése, ill. tudható, hogy a honlapot a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ üzemelteti, amely a mindenkori egészségügyért felelős minisztérium alá tartozik.

Innentől nem értem, hogy miért írnak le olyat, ami félrevezető és logikátlan.

9. xochipilly (válaszként erre: 8. - MadchenZsani)
tegnap 20:09
Az ikergyerekekre dupla GYES jár, az lehet az 51.300 Ft amit a kalkulátor kiadott.
8. MadchenZsani (válaszként erre: 6. - MadchenZsani)
tegnap 19:46

A link nagyon részletesen foglalkozik mindennel.

Nekem kicsit furcsa, hogyha egy kalkulátort találok (Mfor, Profession) mindkettő 51.300 Ft-ot ír nettóban, míg az egészségvonal cikke szerint a mindenkori öregségi nyugdíjminimum, vagyis bruttó 28.500 Ft jár a gyermekszámtól függetlenül.

A kettő nem kis mértékben ellentmond. Bár igaz, hogy a mai árak mellett nem is olyan nagy a különbség.

7. MadchenZsani (válaszként erre: 4. - Amaunet)
tegnap 18:38
Köszönöm a jókívánságodat és linket is.
6. MadchenZsani (válaszként erre: 3. - Xochipilly)
tegnap 18:38
Köszönöm a linket!
5. MadchenZsani (válaszként erre: 2. - Xochipilly)
tegnap 18:12
2019. július 1-től van folyamatos munkaviszonyom és fizetek TB-t.
4. Amaunet (válaszként erre: 1. - MadchenZsani)
tegnap 18:07

[link]

Szerintem ezen a linken mindent megtalálsz.

Gratulálok! Jó egészséget!

3. xochipilly (válaszként erre: 1. - MadchenZsani)
tegnap 18:06
2. xochipilly (válaszként erre: 1. - MadchenZsani)
tegnap 18:04
Szia! Minden attól függ, van-e aktív munkaviszonyod (illetve, hogy van-e TB-d jelenleg) és mennyi ideje tart.
tegnap 17:51

December 5-én derült ki, hogy várandós vagyok, majd február 24-én a genetikain derült ki, hogy ikreket várunk.

Miután az ikerterhesség automatikusan veszélyeztetett terhességnek minősül, így lényegében február 24-től VT-n vagyok és július 30-ra vagyok kiírva.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.