Tud valaki műzlis recepteket mondani vagy fogyokúrás sütiket (gyümölcsből) (tudásbázis)
Diós zabfánk:
Hozzávalók: A tésztához: 15 dkg zabpehely, 5 tojás, 10 dkg margarin, 1 mokkáskanál só. A töltelékhez: 20 dkg szilvalekvár,
10 dkg finomra darált dióbél.
Elkészítés: 2 dl vízbe beleteszem a margarint és a sót, majd felforralom. Beleöntöm a finomra darált zabpelyhet, és kis lángon addig kevergetem, amíg az egész masszává összeáll. Kihűtöm, és egyenként belekeverem a tojásokat. Nyomózsákba teszem, és alufóliával bélelt, nagy tepsire diónyi halmokat nyomok belőle, egymástól legalább egy centi távolságra. Előmelegített, forró sütőben szép sárgára megsütöm. A szilvalekvárt összekeverem a darált dió felével, és megtöltöm vele a félbevágott fánkokat. Ezután a lekvárral bekent fánktetőket belemártom a megmaradt dióba, és kalap gyanánt visszaillesztem a tetejükre.
Én a sima corn flakes-et szeretem tejben, mézzel. Bár nem tudom hogy ez mennyire hízlal de nagyon biztos nem.
Amúgy olvastam hogy van valami csokis bogyó vagy mi, ilyen puffasztott cucc mint a Nestlé gabonapehely és alig van benne kalória.
írnék, ha tudnék, de sajna....
azért szivesen :)
További ajánlott fórumok:
- 2013 január 1-től fogyókúra. Ki tart velem?
- 13 napos fogyókúra-nem a reggeli kávés
- Le fogunk fogyni!!!Az utolsó fogyókúránk, nem hízunk többé vissza!
- Bevált fogyókúrás recepteket szeretnék, ami kíméli a gyomrot, de fogyni is lehet tőle.
- Tudtok mondani jó kuszkusz recepteket?
- Babapiskótából és túróból mit lehet készíteni? Tudtok recepteket mondani?