Trombózis elleni injekciótól lehet valami bajom? (tudásbázis)
Tisztában vagy te azzal,hogy mi a valódi oka annak,hogy először egy ideig ezt kell adni és csak utána lehet,ha kell áttérni a bogyókra???Na és ha holnap is megszúrod az ujjad?A bolhától félted,de az elefánt átmehet rajta,hát ez vili!Én a helyedben inkább felhívnám a kezelőorvost,hogy mit szól az eggyel kevesebb adaghoz...
Ennyit az előre töltött szarokról amúgy meg...
Nem épp a semmiért!
Figy, ha az már véres lett az ujjamtól, valószínű nem fogom neki ugyanazt beadni...
nem lesz semmi bajod tőle..még ha beadtad volna magadnak,akkor sem...én kaptam a tüdőembólia után 20at kb és még egy évig gyógyszert is szedtem ugyan azon ható anyaggal,csak én 60 mg-ost kaptam,ami kb 120 kilós embernek való..én 50 vagyok..a 20 mg-os helyett írták fel:SSSS
remek Magyar egészség ügy...pffffff....
Ha csak a tű végével szúrtad meg, akkor a hatóanyag gondolom nem ment bele... ergo mi bajod lenne egy tűszúrástól?
Ha a cucc is beléd jutott, hát mi bajod lenne? Maximum nem lesz trombózisod :)
nyugi!
Nincs semmi gond az aggodasra!
Nem tartom valoszinunek, hogy jutott a veraramba verhigito!
A Párom hétfőn megcsúszott a lépcsőn, és kapott 10 napig gipszet a lábára, de nem tört el. Felírtak neki egy 10 db-os Clexane nevű, 40 mg-os trombózis elleni injekciót. Az első két nap egy egészségügyben dolgozó rokona adta be, de tegnap már nem ért rá és beadtam én. Ma pedig, pár perce, ahogy vettem le a kupakját, sikerült megszúrnom a mutatóujjam végét, kis pöttyben vérzett is. Persze azt kidobtuk, lefertőtlenítettem, kezet mostam és beadtam neki egy másikat.
Lehet ettől valami bajom, hogy megszúrtam az ujjam végét? Elképzelhető, hogy a tű végéből bejutott nagyon minimális mennyiségű folyadék az ujjamba. De csak akkora szúrás volt, mintha varrótűvel történt volna.
Köszi a válaszokat! :)
További ajánlott fórumok:
- Hogyan lehet megszabadulni a "tű-fóbiától"? Avagy, hogy bírjuk ki a vérvételt, a lidokain injekciót és társait ájulás nélkül?
- Az influenza elleni oltásnak lehetnek mellékhatásai? Lehet attól vagyok rosszul?
- Kaphat valaki úgy trombózist, hogy véralvadásgátló injekciót kell alkalmaznia?
- Sürgősen keresek Anapen 10 mg-os injekciót, ami méhcsípés elleni szérum! Receptem van, de itt nem lehet kapni, tud valaki segíteni?
- A Venastat krémet/tablettát érszűkület, trombózis ellen is lehet használni?
- Vérhigító injekciótól lehet szédülni?