Trójai vírus. Hogyan szabadulhatnék meg tőle? (tudásbázis)
Sziasztok!
A pendrivomat a nod32 trójaisnak, meg férgesnek találta, karanténba is helyezett mindent.
Maradt kb 3 rendszerfájl a stick-en, ezeket formázással eltávolítottam. Kihúztam majd visszadugtam a pendrivot és újrfa kíirta a nod a következőt:
F//recycler.ink
módosult Win/32 Kryptik OIJ trójai
F//recycler.ink
módosult Win/32 dorkbot.D féreg
Mitől lehet az, hogy ,minden tisztítás és karantén után, rajta van a következő behelyezéskor? A formázások ellenére is.
Illetve mivel tudom véglegesen eltávolítani?
Üdv.:
njnl
"Karanténban van, semmit"
Erre azt mondanám, hogy onnan is törölni!
Én inkább felrobbantom a gépet minthogy nod terméket tegyek rá.
de mint alább is írták ez mindenkinél változó.
ESET Personal tűzfalat, ESET Smart Security vírusirtót, Spybot S&D.
Ezt a fiamnak kellene megértenie, de az még nem megy :)
amivel én szórakozom,az kb 10 perc (leghostolni a rendszert) és csak egyszer kell megcsinálni.Felrakni kicsit több, akár 15 is megvan, ez még mindig csak 1/3-a a win telepítésnek, és így is tökéletesen fel van rakva a rendszer, winnel, programokkal, mindennel:)
egyébként erről tök felesleges vitázni, mert kb olyan, mint a vírusirtó.Van aki a NOD-ra, van aki az Avastra, én pl a Kasperskyre esküszöm, és nincs az az Isten, aki meggyőzne egy másik programról:)
ugye a te gépeden csak windows van, ilyen office, böngésző, vírusirtó, ilyen-olyan progi nincs, amit még a saját ízlésednek megfelelően be kell állítani?
bocsi, azt én is tudom, hogy a win telepítés meddig tart, nem az a hosszú, hanem visszarakni a többi- nem kevés- programot, és már ne vedd zokon, de ezt gyorsabban megoldja a ghostolás.
Jó de nem mindenki ért a particionáláshoz főleg nem az olyanok akik majdhogynem csak a gépet tudják bekapcsolni
Az xp telepítés meg nem tudom hogy nálad hogy tarthat fél napig. kb 45 perc től 1 órás időtartamba simán megoldható. vagy az egy fél nap ??
ha nem akartok vesződni winfos és programtelepítéssel, akkor ghostoljátok le a frissen felrakott rendszert(amin már a programok is fenn vannak, beállításokkal, stb).
A képfile-t el lehet menteni egy másik partícióra, dvd-re stb. Ha gond van, (vírus, trójai, kékhalál akármi) csak elő kell venni a bootolható lemezen lévő programot (pl. Norton ghost) és megadni neki a rendszerről készült képfile helyét.(ha dvd-n van, akkor értelemszerűen két dvd meghajtó kell)Mérettől függően kb 15-20 perc alatt végez a teljes telepítéssel, és van ismét egy tiszta rszer.
Régebben én is szórakoztattam magam windows és egyebek telepítésével, ami kb fél napot vett igénybe.Ma már nem, mert hülye azért nem vagyok:)
Azt meg végképp nem értem, hogy hogyan lehet oda minden kétszer a gépről? Mindig min 2 partíciót kell csinálni, egyet a rendszernek és a programoknak (pl. C-meghajtó), egyet pedig a saját dokumentumoknak (g,f,k,s akármilyen meghajtó)így ha beeszi magát valami szemét a winfosba, akkor sem kell a családi képtárat törölni, mert nem ott van, ahol a win.(persze ettől még kell bizt. másolni dvd-re pl.)
Még egy tipp:a rendszervisszaállítás kikapcsolása az összes meghajtón sok kellemetlenségtől megóvhat.(ez tök felesleges, ha le van ghostolva az egész rendszer)
Nekem párom2szer tette rá a tróját a gépre,mindent le kellett törölni és újra telepiteni az egész rendszert,nekem 8000ft-ba került mindkétszer!
Érdemes mindenröl biztonsági másolatot késziteni,mert nekem 2szer lett oda mindenem a gépröl!Most már okosabb vagyok,bár a párom sem nagyon ül ide!
A netet ésszel kell használni. ;o)
Milyen tűzfalat kaptál meg vírus írtót ?
Ha újra kell rakni az xp-t ami trójai lévén megeshet mindenképp ugranak a programjaid.- ki kell őket cd-re írni vagy ilyesmi.
A vírussal 1ütt lenni hosszútávon meg nem tanácsos....
Türelmetlen vagyok, de azért valóban megér(ne) egy próbát, a probléma azonban ugyanaz, hogy nem tudom, hogy mi az, amit törölni akar.
Ha kitörlök olyan állományokat, amik kellenek a windowshoz, akkor az nem fog elindulni, innentől kezdve pedig megáll az egyébként is kevés tudományom, és rettegek, hogy elvesznek a programjaim.
Én inkább rászánnám akár az egész napot is .....
de szerintem elég lett volna 2-3 óra is.
"És még akkor sem biztos, hogy meg tudjuk menteni a windowst." Azért nálam 1 próbát megszokott érni :D
Az az avast boot idekü keresése volt. Abba a módba kell vírust irtani. Azt hogy nálad hogy indul el magától azt nem tudom mivel ezt is manuálisan kell indítani. A helyedbe vissza tenném az avastot és kitöröltetném vele az összes vacakot amit talál.
Vagy ha nagyon nem értesz a géphez mindenképp hívnék valakit aki igen. (mert ugye azért így láttatlanba elég nehéz..)
"de rajta van ez a szemét vírus, még nagy kárt nem csinált " lehet nem is veszed észre és nem csak te használod a gépet.... ha tényleg nem értesz hozzá én mindenképp megmutatnám a helyedbe olyannak aki képbe van. (mármint rendesen élőbe hogy lássa a felállást)
További ajánlott fórumok:
- Hogyan szabadulhatnék meg a konkurenciától?
- A jobb kezemen már lassan 1 éve kijött ilyen ekcémának mondott kiütés, hogyan szabadulhatnék meg tőle?
- AVG vírusírtom van, de most Trójai vírus lett a gépemen.Ilyenkor mit lehet csinálni?
- Trójai vírus, valaki tud segíteni?
- Navon Mizu M400 telefon trójai vírussal fertőzőtt, hogyan lehet kiírtani?
- Tudja valaki hogy mit csinál a számítógéppel a trójai vírus?