AVG vírusírtom van, de most Trójai vírus lett a gépemen.Ilyenkor mit lehet csinálni? (tudásbázis kérdés)
Nekem nod32 van fenn fizetek érte a szolgáltatómnak éves díj nincs 8000 Ft.Leszed mindent!Már három éve!
pcforum.hu
Itt segitséget,lehet kérni hozzáértő szakemberektől! (és van letöltési lehetőség is)
Nekem Spyware terminátorom van, amit magyarul is lehet már telepiteni!
De fenn van az ESET NOD32 is:)(havonta ujra kell telepiteni a próba változatot, de megéri!)
Mind a kettőt ott ajánlották, mindkettő remek!!!!
Mindenki másképp csinálja:)
És tudom ajánlani még az Avant Browsert keresőnek!
A pcfórumon mindenre lehet tájékoztatást kapni!
.
>átlagos felhasználó számára a windows emberközpontúbb,
manapság ez már nem monadható el....
Azért annyit megjegyeznék, hogy átlagos felhasználó számára a windows emberközpontúbb, pláne a játékok terén-nemcsak munkáért veszi az ember a gépet.
Így igaz.Ez a windows op.rendszernél van így, a linuxnál nem. A töredezettségmentsítésre tényleg időt kell szánni-nem megy egyik percről a másikra.
Az avg virusírtót nem javaslom...nagyobb rendszerkörnyezetben sem. Ellenben jó a panda(sok memóriát eszik), és igen jó a kaspersky hatékonysága-> a nodot én személy szerint kicsit felfújt médiasztár virusölőnek láttam.Legalábbis nálam így teljesített. Az Avast!-ot viszont szintén csak javasolni tudom.
:)
A számítógép a törlések után az új feltett program részeit a leglogikusabb helyre teszi a helykihasználás miatt. De ez azt is jelenti hogy egy teljes program elemei egymástól távol kerülnek (széttöredeznek). A programindításnál az olvasófej összeszedi a programrészeket de ez így több ideig tart mintha egyben lenne a program. A töredezettségmentesítő összeszedi a programrészeket egy tömbbe így a program futtatása gyorsabb lesz.
Nagyon szívesen. Remélem hasznodra válik.
Köszönöm, megcsináltam én is a mentesítőt.
Igazság szerint rendet rak a rendszerben. Az ember letöltöget programokat, majd töröl...stb. Ez pedig tényleg rendet tesz. Sajna nem vagyok guru, ennél jobban nem tudom elmagyarázni, de ha havonta egyszer megcsinálom, sosem fagy le a gépem.
Olvastam, hogy írtad a lemeztöredezettség mentesítőt, az mire való? Mit csinál? Milyen időközönként kell végig csinálni? Nekem is AVG vírusírtóm van, azért érdekel. Köszönöm
Start menü - programok - kellékek - rendszereszközök - lemeztöredezettség mentesítő . Innen értelemszerűen el tudod indítani.
Ha így nem találod, akkor start menű - keresés - ide beírod a lemeztöredezettség-et és megkeresi a gépeden. Remélem tudtam segíteni.
Hű, azt hogy kell? Nem vagyok egy nagy guru, eddig csak a mhelyemen volt szgépem, ott meg csak szóltam a technology-nak, ha valami bajom volt, azt megcsinálták. Segíts kérlek, mit inditsak el!? Van valami leírás esetleg, valahol, amit tudok követni?
Az én gépem nem lett lasúbb az Avast telepítése óta. Javaslom csináld meg a töredezettségmentesítést. Lehet hogy segíteni fog. Készülj föl lelkileg...elég hosszú.
Még egy kérdés. Tegnap óta nagyon lelassult a gépem. Ez a vírusírtó folyamatos pörgése miatt van, vagy esetleg már a vírus ténykedett? Tudok valamit csinálni, hogy gyorsabb legyen?
Ha megkaptad a kódod és beélesedett, semmi dolgod. Ha bekapcsolod a gépet, dolgozik magától. Autómatikusan frissít. Visít ha olyan mail jön aminek gyanús a melléklete. A trójáról nemigazán tudok infót, csak annyit hogy a gazdaprogihoz kapcsolódik ezért azt javasolják, hogy csak megbízható helyről töltsünk le programokat. Károsodhatnak a gépen lévő adatok, de maga a gép illetve a kezelőprogramok is.
Szia, én ma találtam 4 trójait. Feltettem az Avast, ahogy ajánlottad. Nekem mostmár más dolgom nincs is?? Mindent lerendez magától? És azt nem tudjátok, hogy ez a trójai mit rombolhatott a gépen?
Sziasztok! Hát először is nem vagyok egy guru sajna. :-) Nekem is AVG volt, de csak a gond volt vele, úgyhogy töröltük, és van helyette AVAST. Magyar nyelven kommunikál, frissít, a vírusokat saját maga rendezi. Szűri a levelezőket és mindent. Visít ha valami gyanús és lerendezi ha konkrétat talál. Érdemes kipróbálni. A barátnőm gépéről lepucolta a Troját.
AVG vírusírtóm van és a Resident Shield előtt megjelent egy piros felkiálltójel. Mit kell csinálni? Segitsetek! Köszönöm
Bocs, ha hülye kérdés, de tűzfalad van (nem az xp féle saját fos)? 40 vírusom életemben nem volt eddig, pedig a gép szinte non stop megy kb 4 éve -és a neten van.
bocs,hogy ilyen későn reagálok,de eddig nem mertem a gépet használni.feltelepítettem a nod32 próbaváltozatát/1 hónap/ addigra ha minden jól megy a fiam ujratelepíti a windowst,én meg megveszem a nod32-öt.nem cicózok most már ezekkel az ingyenes vírusírtókkal,mert nekem az utolsó két évben 4x volt vírusom.remélem akkor már nem lesz ilyen gondom.Most a nod32 talált vagy 40 vírust,azok karanténban vannak,talán addig kitart a gép ameddig a fiam ideér.Szia! köszi a segítséget
a krekkelt változat van ,most mondta a férjem torrent oldalról le tudod tölteni
köszönöm,ezt fogom tenni,mert nagyon sok jót hallottam a nod32-ről.Most már csak annak kell utánajárnom,hogy hól lehet letölteni.Ti az ingyenes verziót használjátok?
Az AVG-ét töröld le és használj NOD32-ÖT.3 éve használjuk ,de még nem volt vírusunk
Az AVG vírusírtó mikor ellenörzi a gépet írtja is a vírust hogyha talál?Azért kérdem,mert délután 9 vírust írt ki,hogy annyi van,este mikor újra leelenőriztem már csak 4-et írt ki.Köszönöm a segítségeket!
köszönöm a válaszod.lehetséges,hogy az lesz a vége,mert az egész rendszert újra kell majd telepíteni.nem tudom miért mászik miníg az én gépemre vírus.sok ismerősöm használja az AVG.t és nekik bevált.
pedig én nem is nagyon szörfözök a neten.Hoxa,Startlap játékok,Honfoglaló,Story online.na meg msn és email.A nagyfiam Ő rengeteget Internetezik,AVG-vel és neki bevállt
Operációs rendszer, mint pl a WindowsXP.
sajnos nekem nem valószínü,hogy irtja,mert reggel az ellenörzésnél még kettő volt,most leelenőriztem és azt írja,hogy 9 trójai van.Mondjuk annyira nem tudok angolul,mert lehet,hogy azt írja,hogy annyi volt,de hogy kiirtotta-e nem tudom
További ajánlott fórumok: