Trisztán vagy Krisztián? (beszélgetés)
hat szerintem valassztatok azt, ami tetszik, es ne itt kerdezzetek. Ti gyereketek, nem itt, mindenkie.
A Trisztant is lehet becezni, en speciel ismerek egyet, anyukaja pl. Tiri-nek szolitja.
Ha nektek tetszik, akkor legyen Trisztán. Gondolom a Krisztiánt úgyis csak pótmegoldásként találtátok ki. Ritka az a szülő, aki csak a keresztneve alapján ad becenevet a gyerekének :)) A többiek meg majd kitalálják, hogy hogy szólítsák.
Egyébként számítsatok rá, hogy ha Trisztánnak nevezitek el, akkor is az emberek nagy többsége vissza fog kérdezni, hogy "Krisztián"? :D
Ha a Trisztánt választod, abba mindenkinek beletörik majd a nyelve.
Szerintem a Tollas Krisztián sokkal jobban hangzik.
Nagy segítség :D Bocsi :DDD de a Trisztán és Krisztián magánhangzói megegyeznek :D és mindkettő vegyes hangrendű :DDDD
De én mindig azt mondom, hogy ezzel a vezetéknévvel nem szabad alliteráló nevet választani mellé. Pedig nekem alapból a Trisztán jobban tetszik.
Két csoportba soroljuk a magánhangzókat. Ez segíteni szokott, van két szó, ami adja az alapot a gondokra.
Magas:teniszütő
Mély:háború
Vagyis a Tollas, a mély hangzású kategóriába tartozik, mellé olyan kell, ami vagy vegyes hangzású, vagy inkább magas.
Nekem a Trisztán tetszik, csak ehhez a vezetéknévhez nem megy, szerintem.
A Krisztián meg olyan elcsépelt, kb. minden osztályban van belőle három.
Szerintem amúgy a csúfolódásból kiindulni nem érdemes. A Trisztánt nem tudom, miért csúfolnál.
A lányoméknál a gimiben van Ajtony, sosem csúfolták (nyolcosztályos, szóval 10 éves koruk óta együtt vannak a gyerekek.)
Találtam egy szép nevet, ha már a T a nyerő :D
TOMAJ (magyar) nemzetségnév
A Toti nagyon jó lenne, hiszen ebben ott van a vezetékneve is.
A gyerekek az óvodában, iskolában, biztosan így fogják szólítani :D
No meg lehet Tri, Trisz, a Krisztián sem magyar, nekem inkább a magyar keresztnevek jönnek be :)
Tollas Tibor?
Ha hangosan kimondod, szerintem a Tollas Trisztán keményebb, a Tollas Krisztián sokkal jobban hangzik.
De nektek kell eldönteni..
Én ismerek Trisztánt, szerintem szép név.
De ehhez a vezetéknévhez én nem raknám. Túlságosan alliterrál. Olyan mint egy indián név. Akkor már inkább a Krisztián. Az is szép név.
Trisztán,
ősmagyar szittya név.
Esetleg még más olyat is lehetne amiért majd gyerekkorban kiszekálják a világbol