Igen. Ezert is letezik pl a vasarlasi mania. Mert arra is ugy ra lehet kapni hogy mar semmi sem okoz akkora oromot mint mikor vasarolsz. De az csak addig tart amig meg mem veszed. Vagy az a jelenseg h nem tudsz mit kezdeni magaddal internet nelkul. Pl van ismerosom aki boldogabb ha netezhet mintha tarsasagba mehet es oszinten nekem is vannak napjaim amikorninkabb a nethez nyulok.
Igen, a pszichikus függőség nagyon durva tud lenni.
Egyébként az előző gondolatmenetemhez kapcsolódik az az általam vélt probléma, hogy a mai, modern társadalomban az emberek kevésbé boldogok, mint korábban. Az internet, az állandó információ, okostelefonozás, új dolgok vásárlása stb. szintén felnyomja a dopaminszintet, ami a boldogságért felelős hormon. Gyakorlatilag átírjuk az agyat, szinte kábítószerként használjuk az információt, vásárlást és olyan dolgokat, amiknek - valljuk be - jelentős részére semmi szükségünk nincs. Bár ez csak egy teória.
Az lehet, én is hallottam. Viszont van egy olyan probléma (nemcsak egy, több) probléma a kokainnal, hogy az agy jutalmazó rendszerét szétcseszi; ergo azt az érzetet, amit a szer ad, utána nem tudod semmivel sem pótolni. Akik leszoktak róla, sokan ürességet tapasztalnak utána az életükben.