Trimeszter terhesvitamin tapasztalatok (beszélgetés)
Sziasztok!
Tapasztalatokra lennék kíváncsi a Teimeszter 1 vitaminnal kapcsolatban. Kb 3 hónapja szedem. Szept/okt és most is igen érdekesen alakut a ciklusom.. Néhany napot mindig ingadozott egyébkent.
Szóval aug-ban volt egy cisztam a bal petefeszkemben,ezért 50 napos volt a ciklusom és így szept 21én jött meg.Kb 4 napos volt végén barnázással. Majd pár nap kihagyás után barnázás újra és megjött. Gyógyszerrel múlt el. Ráfogtam a cisztára, hogy bezavart. De most ebben a hónapban újra ez a helyzet látszik megismétlődni. Persze nem mondom 1000%ra,hogy a vitamintol van ez, de pl a baratnőm is mesélte, hogy neki is bekavart a ciklusba. Ő abba is hagyta. Más is járt így?
Amúgy a hormonjaim sem tökéletesek, de ilyen kuszaságot nem tapasztaltam még korábban..
Köszönöm mindenkinek, aki megosztja bármilyen tapasztalatát.:)
Sziasztok, érdeklődni szeretnék hogy aki szedi a Trimesztert annak pattanásosabb lett-e a bőre? Nem tudok másra gondolni, nekem soha sem volt semmi bajom a bőrömmel...
Köszi a választ🙏
Szia Gykata90!
Én 9 napja szedem ezt a jódmentes trimeszter 1-et.Pajzsmirigy túlműködésem van, emiatt esett most erre a választásom. Tegnapig csak apró szurkalódásokat éreztem a méhem+petevezetékem körül, tegnap délután megjött, azóta úgy érzem leszakad a méhem. Sosem voltak ilyen erős fájdalmaim mensturációnál, plusz nem érzem, hogy éhes vagyok pici hányingerem is van néha. Szültem már érzéstelenítő nélkül, tehát nem vagyok az a rinyálós minden kis fájdalomért,de érzem, hogy ez most nem normális. Gyanitom ha tovább szedem ezt a vitamint úgy fogok járni, ahogy te novemberben. Az 1 éves kisfiammal vagyok itthon ráadásul. Azonnal abbahagyom ennek a szedését.
Melyik orvos tudott neked segíteni?
Én arra gondoltam, hogy a háziorvosomhoz elmegyek 1 labort kérni.
Milyen antibiotikumokat kaptál?
Én még szoptatok is ráadásul. :/
Sziasztok!
Két hete szedtem a Trimeszter 1-es jódmentes változatát, amikor november közepén kórházba kerültem brutális alhasi fájdalommal, hányással, hasmenéssel.
Olyan szintű gyulladást okozott valami a szervezetemben, hogy a vérképem az orvos szerint olyan volt, mint akinek durva vérmérgezése van.
Csináltak ct-t, ultrahangot, röntgent, vizsgált nőgyógyász, sebész, mégsem talált senki szervi elváltozást. Három féle antibiotikumot kaptam, két hétig kellett szednem őket.
Kb. másfél hete éreztem azt, hogy végre jól vagyok, ezért újra elkezdtem szedni a Trimesztert, mivel eszembe sem jutott, hogy ez okozhatott volna bármi problémát. De láss csodát öt nap szedés után, ismét előjött ugyanaz a szúró fájdalom a méhemnél.
Okozott valakinél hasonló tüneteket? Létezik, hogy tényleg ez okozza?
Plusz a normális 29 napos ciklusomat is kitolta 37 napra.
Legyen szép napotok!
Kedves Mayamela!
Én másfél hónapja szedem nekem is hasonlóak a panaszaim.Mit mondott az orvos Neked? Köszönöm szépen előre is a választ!
Sziasztok!
A párommal babát szeretnénk, voltam több vizsgálaton is,köztük petevezeték átjárhatóságon is ahol volt probléma de átjárhatóvá tették a petevezetékeket. Azóta a menstruaációm is össze vissza jön meg.Ennek 3 hónapja, baba azóta sem lett.🙁
Nagyon sokat olvastam a Trimeszter 1 terhesvitaminról.
Olyan tapasztalatokat szeretnék kérni ,hogy volt-e olyan akinek segített a teherbe esésben?
Köszönöm előre is a válaszokat, tapasztalatokat!😊
Tudom, milyen érzés, férjemből és belőlem is sokat elvett ez a küzdelem, több, mint 2 éve várunk a babára.
Azta, ez durva, hogy azon a helyen a fizetős MRI-re ennyit kell várni. A pécsi diagnosztikai központban meg a szekszárdi Spirit magánrendelőben pár napon belül fogadnak fizetős MRI-re.
A pajzsmirigy és prolaktin gyóygszer jó, pajzsmirigyre én is szedek, de mi a helyzet nálad azóta a peteéréssel, mert azt írtad nem volt jó korábban.
szia, pajzsmirigyre és prolaktinra is szedek gyógyszert, sajna ez a fizetős MR, de még körül nézek, hátha van korábbi időpont, tudom hogy nem csodaszerek, de a sok sikertelenség már nagyon sokat elvett belőlem :(
Köszönöm válaszod!
Szia! Jó, hogy elküldtek laborra, az 5-ös TSH valóban magas. Bocsi, nem egyértelmű számomra, pajzsmirigy gyógyszert kaptál, vagy a peteérés elősegítésére? FSH, LH értéked mennyi volt? Ezek szintén fontosak. Én Trimesztert nem szedtem, Gal Babavárót szedek. De sajnos ezek a vitaminok nem csodaszerek, a fontos, hogy a teherbeeséshez szükséges dolgok, mint a TSH meg a peteérés rendben legyen.
Fizetős MRI-re nem tudsz elmenni? A júliusi időpont nagyon durva, az még nagyon sokára van.
Sziasztok,
Remélem működik még az oldal, leírnám a kórelőzményem és tanácsra lenne szükségem.
Tehát 2 éve abbahagytam a fogamzásgátlót, mert megfogalmazódott bennünk hogy babát szeretnénk, a mensim szabálytalanná vált, az orvostól kaptam Norcolut tbl.-t, be is állt a mensi 21 naposra, 7 hónap intenzív próbálkozás után felkerestem egy orvost aki csináltatott labort és kiderült 5 a Tsh-m, és nincs peteérés, el küldött belgyógyászhoz, akitől kaptam gyógyszert rá, a kezelés folyamatban van, viszont ami jobban aggaszt hogy a prolaktin szintem szintén magas,kaptam rá gyógyszert, de elküldött sella MRI-re, júliusra kaptam időpontot.
Megfogalmazódott bennem a Trimeszter szedése, természetesen a jód nélküli formula, tanácsot szeretnék kérni, hogy szerintetek van e esély ilyen értékek mellett a babára a vitamin segítségével? nagyon régóta várunk Rá,
Előre is köszönöm!
Sziasztok köszi, hogy itt lehetek:)
Na szóval PCO-m van és a fogmazás gátlóval leálltam már 2 hónapja
És most kezdtem el szedni a Trimeszter 1.
Kérdésem lenne, hogy ez beállítja a menstruációt?
Illetve nagyon szeretnénk már babát azért is kezdtem el szendi.
Pls Help... :)
Köszii💕
tegnap 23:56
Sziasztok. Kérdezném,hogy közületek tapasztalt-e bárki súly gyarapodást a trimeszter szedése alatt? Egy hónapja szedem a trimeszter1-et,nem eszem többet,mint előtte,nem étkezem másképp,mégis elkezdtem hízni. Nem várok babát/bár ez lenne a hízás oka/negatívat teszteltem.....
Sziasztok! Új vagyok itt. Van két fiam, akiket imádok. Most rajta vagyunk 6 hónapja a kis tesón. Sajnos sikertelenül. ☹️
Most 4 napja késik, fáj a cici, és túl vagyok 2 negatív teszten. El vagyok kicsit keseredve, lehet megint nem sikerült? 2 hónapja lassan szedem a Trimeszter 1 vitamint, nem adom fel. Csak már olyan jó lenne.
Sziasztok!
25 hkm vagyok. Nekem a Trimeszter vitamin vált be eddig a leginkább. Volt 2 vetélésem korábban, akkor az Elevitet szedtem (már a teherbeesések előtt is). Ezek után a védőnő javasolta, hogy kezdjem el a Trimesztert. Szóval nem tudom hogy emiatt, vagy más miatt, de eddig semmi problémám nincs, és a teherbeesés is könnyebben ment, mint a másik terhesvitaminnal.
Jódmenteset csak akkor kell szedni, ha az orvosa külön ezt tanácsolja pajzsmirigy problémák miatt. Egyébként a sima jódos változatot ajánlott szedni.
Én csak ajánlani tudom mindenkinek. :)
További ajánlott fórumok:
- Tapasztalatok a terhesség alatt, a 2. trimesztertől
- Harmadik trimeszterben visszatér az elsőben lévő hormoningadozásos, hangulatváltozásos, depis időszak?Mi a tapasztalod?
- Hipp Natal terhesvitaminnal kapcsolatos tapasztalatok
- Ultrahang tapasztalatok, eredmények az első trimeszterben
- Ti hogy viseltétek a 2. trimesztert? Nektek is volt ilyen tapasztalat?
- Perfect Prenatal terhesvitamin tapasztalatok