Tortilla recept


30 dkg liszt
4 ek olaj
1 tk só
1/2 cs sütőpor
víz
A Tortilla elkészítési módja:
A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a sütőport és az olajat. Langyos vízzel fokozatosan lágy tésztává gyúrjuk. Befedve 15 percig pihentetjük. 12 egyforma méretű golyót formálunk a tésztából, amiket lisztezett deszkán nagyon vékonyra kinyújtunk úgy, hogy kb. 18-20 cm átmérőjű lepényeket kapjunk. Vaslapon (vagy öntöttvas serpenyőben, de ha nincs, akkor vastag aljú serpenyőben) zsiradék nélkül sütjük, amíg a tészta felhólyagosodik. Ekkor megfordítjuk és a másik felét is megsütjük. A készeket melegen tartjuk.
Ha többet készítünk, le is fagyaszthatjuk. Használhatjuk mártogatósként, de megtölthetjük mexikói fűszerezésű hússal is.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: vma, 2006. okt. 21. 12:19
A tortilla elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.