Tortába való krémet keresek! (beszélgetés)
a geszetenye krém egy 16. szeletes torta betöltéséhez amikor 3.-ba vágod:
Főzzél 1 van pudingot meg kb. 4 dl tejjel ezt lehűtöd
ha kihűlt kikavarod egy csomag gesztenyepürével, rakhatsz bele egy kis rumaromát is és ezt öszekavarod de óvatosan egy 0.5 l tejszínhabbal ami vagy Hulala, vagy oké habmester ezekbe a tejszínekbe nem kell zselatin mert ez megáll ha jól felvered
Nagyon fincsi biztos krém!
2 csomag Gála pudingpor
5 dl tefől
2 cs fixáló
1 dl tej
ezeket felvered habverővel és tőltöd a tortát.
Krémhez:
* 2 cs gesztenyemassza
* 500 ml Hulala
* kb fél üveg meggybefőtt (lecsöpögtetve)
. A tejszínt felverjük habbá, kiveszünk belőle kb 2-2.5 dl-t a tetejére díszítéshez.
3. A többi tejszínhez hozzákeverünk 1 cs gesztenyét.
4. A piskótalapot kettévágjuk, és az alsó lapot megkenjük kb. 2 ek gesztenyés krémmel.
5. Majd a másik cs. gesztenye felét ráreszeljük, és ráteszünk egy sor meggyet. Majd a maradék meggyet hozzákeverjük a krémhez, és ezt is rákenjük. Rátesszük a piskótát.
6. A félretett fehér habot megfelezzük, és az egyik felébe belekeverjük a megmaradt fél cs gesztenyét, a fehérrel megkenjük, a gesztenyéssel pedig díszíthetünk. (Nekem volt még itthon egy maréknyi fondant bevonóm, így azt használtam a tetejére a tejszínhabon kívül.)
Akkor írom! Nagyon egyszerű és ISTENI!
30 dkg sportszelet
1 l tejszín (nálunk Hullala)
A csokikat összetördeljük, lábosba tesszük és felöntjük annyi tejszínnel, amennyi ellepi.... felolvasztjuk. Ha kihült a maradék tejszínt felverjük és a kettőt óvatosan összeforgatjuk és egy mennyei sűrű, habos, rum illató finomságot kapunk. Ez a mennyiség egy komplett torta megtöltésére és bevonására elég, én piskóta tekercshez az 1/3-át szoktam elkészíteni.
Jó sütést!
Szia!
Én amatőrként fogtam neki a sütögetésnek még 11-12 évesen. Most odáig jutottam, hogy felnőtt fejjel elvégeztem egy cukrász sulit, és mestervizsgát tettem.
Tehát ha valami igazán fincsi krém kell a tortádba, akkor írj e-mailt (kertesz.judit1@hotmail.com)
Várom leveled!
Szia: Judit
Sziasztok!
Már van tortalapom csak valami nagyon finom krém kellene hozzá.Ne csokis mert azt nem szereti a kincsem.Előre is köszönöm!
Én épp tegnap csináltam meg,azért vagyok biztos benne,hogy felverődik.A receptes naplóm utolsó bejegyzésében megtalálható a kép is.Ott egy tekercsféleség van töltve vele,de szerintem torta krémnek is szuper.
Fogyókúrázóknak viszont tényleg nem ajánlom:)
Finom citromkrém:
1 kis pohár tejföl
2 evőkanál porcukor
2 citrom leve és reszelt héja
ezt jól kikeverni
2dl hulalát/édeset/jó keményre felverni és az
édes citromos tejföllel óvatosan összekeverni.
Ha a készítés végén még marad belőle/nem kóstólgattad el/ akkor készülhet a süti!
Köszönöm!
(azt hittem, csak magában verődik fel keményre!)
Miután elég ritkán eszünk ilyesmit (mert hízlal)ezért vagyok ily tudatlan :(
De szimpatikus, hogy nincs benne (külön)zsiradék!
Ne-ennek szívből örülök,hogy izlik-és jól sikerült:))
Lehet bele tenni több táblával is,csak nekem keserű csokim volt-és mivel kevés cukrot adtam hozzá-muszáj voltam pár kanál mogyorókrémet is hozzáadni-de lehet variálni sokféleképpen.
Kókuszkrém:
0,5 l tejszinbe beleöntünk 10 dkg kókuszreszeléket,3-4 kanál porcukrot,és 1 rumaromát.Kemény habot verünk belőle,és kész!
Másnap még finomabb,addig a kókuszreszelék megpuhul a tejszintől.
Sziasztok :)
nalunk a legkedveltebb tortakrem a gesztenyes...sima gesztenypure + tejszinhab, eloszor egy kis habbal osszekvereni hogy lazuljon a pure aztan ossze lehet keverni az egeszet, nagyon egyszeru de tuti sikert arat ;)
aztan a piskotat meg lehet kenni egy kis lekvarral ra a gyestenyes krem, a tetejere mehet gyumolcs, sima tejszinhab, vmi csokis vagy szinten gesztenye :)
Rendben,majd számoljatok be-milyen volt.:))
Remélem sikerül-bár nem egy bonyolult-ám mégis finom.
Az én gyerekeim két pofára gyúrták be-hamar elfogyott.
Fiamnak a dobos a kedvenc tortája,de amióta ezt megcsináltam,mindig ilyet kér.
Dobos tortát nagyon macerás csinálni,de majd egyszer azzal is megpróbálkozom.:)
Köszi!
Úgy néz ki ezt a krémet fogom kipróbálni a fiam szülinapi tortájába.
Majd beszámolok milyen volt.
További ajánlott fórumok:
- Pudingos krémet szeretnék a tortába kenni nem vajas krémet! Hogy csináljam a pudingos krémet?
- Hogyan tüntessem el a májfoltokat az arcomról? (Krémet keresek!)
- Finom főzött krémet tortába, tud valaki?
- Tortába való mazsolát mibe és mennyi ideig kell áztatni?
- Tudnátok ajánlani bőrfeszesítő krémet, ami valóban használ?
- Használja valaki az Eveline arcápoló termékek közül a problémás bőrre való krémet, arctisztítót?