Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Pudingos krémet szeretnék a tortába kenni nem vajas krémet! Hogy csináljam a pudingos krémet? fórum

Pudingos krémet szeretnék a tortába kenni nem vajas krémet! Hogy csináljam a pudingos krémet? (tudásbázis)


23. dioevi
2014. jún. 13. 13:56
Végül is egy olyan receptet csináltam meg amibe nem is kellett krém , a babapiskótára kellett gyümölccsel kevert porcukival édesített tejfölt önteni aminek egy napot kellett állnia -azalatt TELJESEN szilárd lett, a piskóta meg puha ! Végülis meggyel csináltam - a nagy melegben igen jól estt, hogy nem olyan édes !
22. dioevi
2014. jún. 4. 17:52
Én is a segítségeteket szeretném kérni ! Epres tortát szeretnék csinálni ,de puding alapút.Nem dijazzák a vajat a családban ,és pünkösdre igen meleg is igérkezik .....
2009. jan. 10. 15:14

Köszönöm a Sok tanácsot ötletet!

Megcsináltam a tortát! A piskóta igen lapos lett :) :D , de a krém frankó :)

Összeraktam a variációkat, és végül úgy csináltam meg,hogy 2 csomag puncs ízű pudingport 7 dl tejjel csináltam meg és 20dkg körüli vajat és annyi cukrot kevertem össze!

Nagyon jó ízű maradt a krém! nem lett túl vajas se :)

20. smudlaagi54 (válaszként erre: 17. - 036bf4cfe4)
2009. jan. 10. 13:56
Tudom!
19. mreich
2009. jan. 10. 11:31
Én a pudingot készítem el először, majdnem előírás szerint, de egy kicsit kevesebb tejjel. Kihűlés után egy kevés vajjal habosra verem.
2009. jan. 10. 10:37
Én meg szoktam bolondítani mascarpone-val,próbáld ki,nagyon fini!
17. 036bf4cfe4 (válaszként erre: 16. - Smudlaagi54)
2009. jan. 10. 10:21
A margarin egyrészt leköti az ízanyagot másszor a puding ízesítése a zacskóban levő térfogathoz van számítva, itt meg jelentősen meg van növelve.
16. smudlaagi54 (válaszként erre: 13. - Mokka78)
2009. jan. 10. 10:02
Igen az ize miatt,mert nagyon jellegtelen lesz az íze.A vanilliást is erősiteni szoktam még vanilliás cukorral.
15. 9e19dcb0b4 (válaszként erre: 11. - Smudlaagi54)
2009. jan. 9. 19:42
Én is pontosan így szoktam csinálni!
14. szanád (válaszként erre: 11. - Smudlaagi54)
2009. jan. 9. 19:22
a puncsosba tegyél még egy kis rumot vagy rumaromát esetleg piros ételfestéket... a szebb szín miatt
13. Mokka78 (válaszként erre: 11. - Smudlaagi54)
2009. jan. 9. 19:20
mért nem jó a puncs??? íze miatt???
12. Mokka78 (válaszként erre: 11. - Smudlaagi54)
2009. jan. 9. 19:19

Köszönöm a segítséget!

pont ez érdekelt igazán :) :)

2009. jan. 9. 18:25
Megcsinálsz egy pudingot,4 dl tejjel.25 dkg margarint kikeversz 25 dkg porcukorral,habosra,és a langyos pudinghoz kevered.A puncs nem annyira jó,jobb a vanillia,vagy a csoki.
10. Mokka78 (válaszként erre: 5. - Vizike)
2009. jan. 9. 10:25
Köszönöm :)
9. Mokka78 (válaszként erre: 7. - Gabima)
2009. jan. 9. 10:22
Ez jól hangzik !
8. Mokka78 (válaszként erre: 2. - Pné Veronika)
2009. jan. 9. 10:20

Egy sima piskótát sütnék és abba belekenni! Gondoltam nem az a sima vajaskrémet ,hanem egy puncsízű pudingok megcsinálni krémnek :)

Nem vagyok egy szakácsmester :)

Azt tudom hogy kell bele valamennyi vaj . csak Tejjel vagy tejjel és tejszínnel csináljam??

2009. jan. 9. 09:58
Általában a pudinghoz is szoktak vajat tenni, úgy, hogy 10 dkg vajat kikevernek 10 dkg cukorral, és ezt keverik a kihúlt pudinghoz. (1 zacskó főzős pudingporból, fél liter tejjel készült puding). Ezután lehet hozzá cukrozatlan kakaót keverni. Ez egy finom tortakrém, de ha akarsz még jobbat, amiben tényleg nincs vaj, akkor főzz meg egy vaníliás pudingport fél liter tejjel, teljesen cukor nélkül, és ha kihűlt, reszelj bele két tábla Boci fehércsokit. (azért akkor, mikor már kihűlt, mert akkor nem olvad bele teljesen a csoki, és így még jobb). Próbáld ki, nagyon finom. A fehércsoki tortámnak ez a krémje, de annak a tetején még van fehércsoki máz is.
2009. jan. 9. 09:57
A Hullalához nem kell semmi zselésitő.Mert önmagában jó tartása van!
2009. jan. 9. 09:56

Főzött vajkrémesnél 1 kocka marcarin izlés szerinti porcukorral kikavarva.A pudignot 3,5 max 4dl tejjel, vagy kv-val kell felfőzni attól lessz sűrű.


Tejszinesnél hidegen készithető puding kikeverve,és 5dl kemény habbá vert Hullala növényi tejszinhez kell keverni.

Remélem segithettem!

2009. jan. 9. 09:55
Én megcsinálnám a pudingot (cukor nélkül), majd ugyanannyi tejszínt vernék fel hozzá. Belekevernék zselatin fixet, majd a végén a cukrot és a vaníliás cukrot (ha akarsz). Én úgy szoktam számolni, hogy fél liter cumónként kell egy csomag zselatin fix. Nagyon jól összetartja. És szerintem így tejszínnel összekeverve könnyű krémet kapsz.
2009. jan. 9. 09:50
Hali milyen pudingosra gondoltál? Oroszkrém jellegű tejszines?Vagy főzött vajkrémes?
2009. jan. 9. 09:50
Mit jelent az, hogy pudingos krémet? Valami kell, ami összetartja... Milyen tortára gondoltál?
2009. jan. 9. 09:48
Pudingos krémet szeretnék a tortába kenni nem vajas krémet! Hogy csináljam a pudingos krémet?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook