Törött vitrinre fizet így a biztosító? (tudásbázis)
Azért jópofa. Megtaláltam az Ikea oldalán, szerintük
"Az üvegajtós szekrényben jól mutat és egyben biztonságban van a sok pohár vagy a kedvenc gyűjteményed."
(Hogy a fenébe, ha maga a szekrény is törékeny?)
Igaz, azt már az eladási oldalon közlik, hogy rögzíteni kell.
Nem nagy értékű holmi, 23 ezer sincs.
Mi volt benne? Abban nemesett kár?
Ha megvan a vásárlás számlája, akkor pl. semmi gond, avulást leszámítva fizetnek.
De a biztosító majd megmondja, ha nincs róla számlád, térítenek-e, mert akkor semmi bizonyíték, hogy egyáltalán volt egy vitrined.
A különleges üveg valószínű, hogy nyílászáróra és erkély. és loggia üvegezésére vonatkozik.
Azért jelentsd be, hátha egyáltalán kiküldenek valakit felmérni a kárt.
Az már biztató.
Bocsánat, már itt vagyok. Nem ülök egész nap a net előtt. Főztem, hogy holnap is legyen mit enni.
Ez egy ikeás, 3 vagy 4 polcos totál üvegből készült, kb. 50x50x160 cm-es vitrin volt, aminek a felső és az alsó lapja fautánzatú.
Holnap felhívom a biztosítót.
Sőt, eddig lehetett tudni, hogy azért nem válaszol, mert nem érdekli-látható volt az utolsó belépés ténye. Most nem.
Tegnap írtam volna privát segítő úzenetet egy tanács kérőjének, akire rajtam kívül senki sem reagált. Így járt.
hát én is ezt mondom,
de igy érdekesebb,
bár okosabb nem lett,mert nem is válaszol,
Szerintem egyszerűen nem kellene válaszolnunk az olyan anonim kérdésekre, mint ez is.
Adjunk tanácsot annak, aki valóban rászorul, de a többi idétlen kérdésre ne, vagy csak hasonló idétlen választ.
Ez a vitrin is, ami vagy van,volt,lesz, lehet hogy csak szívatás. Egy normális ember felhívja a biztosítót, ha bizonytalan és ennyi...
De akkor megtudnánk, hogy kinek van csintalan gyereke, vagy milliós értékű 'ántik, vagy éppen iparművész által megálmodott vitrinje.
Vagy esetleg, kinek lenne világbanki beruházás egy m2 üveg pótlása, ha nem fizet a biztosító.
mióta ez a nagy anonimitás beindult,hát nem is tudom,,,,
ezt például mért nem lehet névvel megkérdezni,
akkor is ezt mondanánk,
Akkor kérdés, a kérdés, ha az egész vitrin üvegből készült, mint Hamupipőke cipellője. Ha azt kidobták, ahogy volt, gáz bebizonyítani, hogy volt isten bizony volt, de nem tudsz prezentálni egy darabot sem, mert a kukában végezte.
Egyébként meg bejelented, majd a biztosító eldönti fizet, vagy nem.
Fellökték a vitrint, darabokra tört.
Eltakarították a romokat. Ennyi derült ki.
Nem tudjuk hogy csak az üveg tört, vagy a vitrin is. Az sem, hogy mi a rom pontosan, mi maradt és mi került a kukába.
Így hozzászólni valamihez nehéz.
Azt sem értem miért anonim ez az egész.
gondolom,csak az üveg tört ki a vitrines szekrényben,nem az egész szekrény,
azt meg újra üvegezik,vagy nem?
További ajánlott fórumok:
- Ha a férj meghal és nagy összegű kölcsönt vett fel amit a biztosító nem fizet azt a feleség is a törlesztést "örökli" vagy csak a gyerekei?
- Válthatok lakásbiztosításnál biztosítót az évforduló lejárta előtt? Megszüntethetem a biztosításom úgy, hogy nem fizetem a díjat?
- Császármetszés esetén fizet a biztosító?
- Fizet a biztosító akkor is, ha nem történt rendőrség kihívása?
- Nem vagyok biztosított. Ha magánrendelésre megyek, annak a költségén felül kell fizetnem?
- A balesetet okozó autó biztosítója fizet-e, ha a balesetet ittas sofőr okozta? Rendőrségi határozat van az ittasságról.