Nem vagyok biztosított. Ha magánrendelésre megyek, annak a költségén felül kell fizetnem? (tudásbázis)
Magán rendelésen szerintem ezt nem vizsgálják,mert ott meg van a tarifa.
Amit leirtam,az általános orvosi eelátáshoz kell!!
Gondolom itt a hatósági bizonyitványról van szó ami egészségügyi szolgáltatásra jogosit.
Ezt az önkormányzattól kell kérni,kellenek jövedelem igazolások,és vagyonnyilatkozat.Ha a családban az egy főre eső jövedelem nem éri el a törvényben előirtat,akkor az APEH fele nem kell fizetni/a hatósági igazolványon fel lesz tüntetve az egy főre eső jöv/Amennyiben meghaladja,akkor az önkormányzattól kapott igazolással kell menni az APEH-hez,és akkor kell fizetni.A hatósági bizonyitvány egy évre szól,és a kérelmet ujra be kell adni.De az önkormányzatnál megmondják,hogy most kell e menni az Apeh-hoz vagy nem.
De kedvesem! A több 10 ezer forintos büntetést, vagy esetleg a végrehajtót azt hogyan fogod elrendezni? Az APEH annyira nem szórakozik, hogy még a lakást is viszi, ha másképp nem megy.
Gondolod, ha történne veled valami az utcán, a pénztárcád lenne az első, amit megnéznének? A mentő elvinne, az orvos meg felesküdött, hogy segít a betegen. Te erről nem mondhatsz le.
Igen, utánajártam, a gyermekvédelmit hosszabbítottam meg, és ezt is megérdeklődtem... ugyanazok az igazolások kellenek hozzá...
Sajnos nem engedhetem meg magamnak azt a 4-5 ezer Ft plussz kiadást...már 2 éve nem találok munkát, a férjem fizetéséből élünk.
hát én sem az APEH számlájára gondoltam, hanem a kórházéra.
Nekem nincs pénzem azt a négyezer... csekket fizetni havonta. Beleírtam a pénztárcámba egy papírra, hogy ha valami baj történik velem, nem járulok hozzá a kórházi, orvosi kezelésemhez.
Ki kel tölteni a tx111-es nyomtatványt letölthető az apeh.hu-n
Küldenek kb 6 csekket, és minden hónapban az előző havi részletet fizeted ki, fizetési határidő minden hó 12-e.
Pl: a májusit júni 12-ig kell befizetni s.t.b.
A vizsgálathoz nem is, de mint Moncsi leírta, a gyógyszert nem kaphatod támogatott áron, ha nincs TB-d.
Én sosem szedem be a gyógyszereket, így már fel sem írja a doki. Bár szerencsére 10 éve nem voltam beteg, max. egy kis megfázás, influenza, azt viszont remekül tudom természetes módszerekkel is kezelni.
Tavajy április 1-vel szünt meg a más általi biztosítás lehetősége. Én párom által voltam biztosítva, mert nem dolgozom. Azóta saját magam fizetem csekke. Be kell menni az APEH-ba, kitölteni egy nyomtatványt és adnak csekket. Jelenleg havi 4350,-Ft. Jobb lenne gyorsan elintézned, mert tényleg kiszúrhat az Apeh, téged is meg veled is.
Egyébként magánrendelésen is el szokták kérni sok helyen a tb kártyát ill a számát. Hogy minek nem tudom? Ott van a tarifa és azt fizeted, szerintem semmi köze ehhez a tb-nek. Legalább is ilyen szinten.
"Állítólag be lehet menni az Apeh-be és a minimum díjat havonta fizethetem csekken"
tudtommal ez nem kívánságműsor..:)
be kell fizetni havonta (asszem) a TB-t annak is, aki nem dolgozik..
legalábbis mintha lenne egy ilyen jogszabály, nem olyan régóta..
További ajánlott fórumok:
- Axa biztosító reál hozam kiszámítása
- Kisállat biztosításánál milyen papírokat kell beküldeni a biztosítóhoz?
- Ha a férj meghal és nagy összegű kölcsönt vett fel amit a biztosító nem fizet azt a feleség is a törlesztést "örökli" vagy csak a gyerekei?
- Élmény egy magánrendelőben
- Válthatok lakásbiztosításnál biztosítót az évforduló lejárta előtt? Megszüntethetem a biztosításom úgy, hogy nem fizetem a díjat?
- Nőgyógyászati rákszűrés eredménye hány nap múlva érkezik? Magánrendelőben?