Torokgyulladásra mi jó? (beszélgetés)
most olvastam a neten, házi cukorka torokfájásra,
már csinálom kiváncsi leszek rá
---
cukorka köhögésre,torokfájásra
1 csésze nádcukor
½ csésze víz
1 evőkanál citromlé
1 evőkanál méz
½ teáskanál őrölt gyömbér
¼ teáskanál örölt szegfűszeg
hagyjuk kihülni, nyomózsákból, vagy kiskanállal cukorka méretű halmokat nyomunk sütőpapírra, ha megszilárdult meghintjük porcukorral vékonyan, de el is hagyhatod, és aztán kis fémdobozba tárolható
állítólag nagyon hatásos
Attól függ, hogy mi okozza. Napi 20-30mg cink esetleg szelénnel jó felturbózni az immunrendszert, amíg a gyulladás fennáll.
Ezen kívül ha bakteriális, akkor zsálya tea és diólevél tea, amik jók. Elméletileg a gyömbér is jó rá, de azt sosem próbáltam.
Az is elképzelhető, hogy valami gyengíti az immunrendszered, pl penész spórák vannak a levegőben. Ilyenkor célszerű a penész kiirtásával kezdeni.
Sziasztok! Én napi 15 grapefruit cseppet iszok.
Nem hittem benne, mikor megvettem, de könnyebben elviselem a betegséget és hamarabb múlik. Mellette teázok, mézzel és megiszok napi 1,5 l vízbe 1 citrom levét, húsát. Szedek 1000mg-os c-vitamit is.
Ez most valahogy más, mint szokott. Egyáltalán nincs hangom, fáj a mellkasom, de a torkom viszont nem. De csak suttogni tudok. Az orrom meg be van dugulva. És olyan gyógyszer ízűt köhögök, pedig nem szedek.
Én olyankor igyekszem még több fokhagymát (pl. pirítóssal, meleg teával), hagymát enni és ilyenkor langyos állagban kortyolgatok egy kis pálinkat (tényleg jó, mert fertőtleníti a torkod!).
Negro, Faringosept néha.
Sziasztok!
Nekem is fájt a torkom, a fokhagyma bevált!
Meg esetleg a Bioparox segíthet, ha már tényleg áthúzódik a fülre. Borzalmas íze van, de használ.
Nekem most 2 nap alatt elmúlt, bezzeg októberben 3 hétig fájt. Akkor még nem ismertem a fokhagymás módszert.
Köszi Rony,aranyos vagy! :)
Neked is,jobbulást kívánok!puszika
Jobblást Drága!!!
És persze a többi betegeskedőnek is!!
Én már javulok talán:)
Nem fáj csak köhögök és folyik az orrom mint állat:((
Szia!
Én sem tudok aludni, már a fülem is fáj!
További ajánlott fórumok:
- Kisfiamnak vírusos torokgyulladása van, lázzal, hőemelkedéssel, kellemetlen szájtünetekkel. Az orvos nem írt fel semmit. Mit adjak neki?
- Gennyes torokgyulladás....
- Milyen gyorsan ható házipratkikák vannak erős torokgyulladásra?
- Vírusos torokgyulladás
- Kisfiamnak vírusos torokgyulladása van és csütörtök estétől lázaskodik. Néha hőemelkedése van de van amikor láza.
- Fejfájásos, torokgyulladásos, hőemelkedéses "vírus" ellen mit tehetek?