Torokfájás ellen ki mit ajánl? (beszélgetés)
Reszelj le körömnyi friss gyömbért, főzd pár percig egy bögrényi vízben, ízesítsd és idd meg! Csíp, éget, de hatásos!
A másik a mézes fahéj, kanálnyi méz, bele kanálhegynyi fahéj, napi 2x.
Ja, és a jóféle pálinka :-D
Ha nagyon fáj a torkod fájdalomcsillapító kell. Torokfertőtlenítő legfeljebb egy kis torokkaparásra jó. Fájdalomra 10 percnél tovább nem hat, de ez is csak arra igaz, amelyikben van némi lidokain:(
Azt meg soha nem értettem, hogy egy gyulladt torokra miért tanácsolja mindenki a forró teát...
Sós vízzel gargarizálni.
Citromot enni héjastul. (Én fel szoktam kockázni, és édesítem. Csak a végeiről vágom le azt a két kis csúcsot.)
Ne is mond,2 napja én is ugyanígy voltam,elviselhetetlen volt!
Én Negrot ettem Negro-val :) Szerencsére enyhítette a fájdalmat.
Gargalizálj szódabikarbónával, tényleg használ!:)
Jobbulást!
Ja: A strep... C-vitamin tartalma a forró vízben azonnal elbomlik. A sós vizes gargarizálás is jó. Langyos vízzel.
Bármilyen C-vitamint csak alig langyos vízbe, és gyorsan meginni!
Sokan ajánlják a fekete retket kivájni, mézet beletölteni, és egy pohát szájára állítani. A lecsöpögő mézes levét kell inni naponta. Ezt én nem próbáltam, de sok ismerősnek használt.
Jó a C-vitamin.
Nekem bevált, csak nagyon nehezen kapható: a lépes méz. A lép egy darab viaszos valami, abból kell egy kanálnyit levágni és a mézzel együtt elszopogatni. Naponta 2-3 szor.
A csípős paprika is jó lehet, szegény Gregor József operaénekes is azt ette, ha fájt a torka, csak aztán aránylag fiatalon meghalt gyomorrákban.
sziasztok!
nekem egyik sem használt eddig, ettem ittam én mindent de most a fájdalom erősebb mint gondoltam.
csípős paprika, erős pista a levesbe, fokhagyma, strepsils, gargalizálás sós vízzel...
ezen majd az idő segít :(
1 g = 1000 mg
2 g = 2000 mg
A tisztán látás végett ! :-)
További ajánlott fórumok:
- Köhögésre, torokfájásra mit tudtok ajánlani?39 hetes terhes vagyok...
- 4 hetes babának ajánlanátok valamit torokfájásra?
- Hasmenés ellen milyen kajákat ajánlotok?
- Mit ajánlotok köhögés ellen kisgyermeknek?
- 4 éves kisfiam állandó torokfájással küzd, és ilyenkor nem eszik semmit, mit ajánlotok?
- Kezdődő torokfájásra mit ajánlotok?