Kezdődő torokfájásra mit ajánlotok? (tudásbázis)
Egyszerű népi gyógymódokat szoktam alkalmazni,nagyon beváltak, csak nem szabad gyáva nyuszinak lenni, hanem erősnek:
1.: jó tömény sóoldattal öblögetni, gargarizálni hosszasan, többszörösen, majd kiöblíteni a szájat
2.: vöröshagymából szeletet, szeleteket vágni, szétrágni, a szájba a képződött levével öblögetni, gargarizálni, NEM KELL LENYELNI, kiköpni, kiöblíteni vízzel a szájat. Ha csípi közben a számat, könnybe lábad a szemem, mondogatom, nem baj, a baktériumoknak jobban fáj!!!
3.: dupla takarót előkészíteni, közvetlenül a lefekvéskor jó meleg teát inni, a bögrét, poharat sem elvíve, ágy melletti éjjeliszekrényre, kis asztalra stb. tenni, és jól kiizadni! Reggel lezuhanyozni.
A cukrot nem szabad használni, az igen rossz megszokás, a baktériumokat táplálja!!!!
Szia!
Veszel egy nagy fekete retket, kiskanállal kikaparod a belsejének a nagy részét és megtöltöd cukorral. Alsó részét kicsit levágod és pohárba állítod hogy kicsöpögjön (de lassan) a cukros lé. Néhány óránként egy kávéskanállal kell bevenni.
Stodal szirup!
Én most próbáltam, másfél nap alatt rendbe hozott.
Vettem egy meleg fürdőt is mellé, és felszakította a váladékot a torkomról.
Homeopátiás, három nap használatot ír.
Annyi, hogy ne fémkanállal vedd be, és használj mentolmentes fogkrémet.
Én meg hagymateát, vagy felkarikázod a hagymát, lecukrozod, megdöntöd a tányért, és a szirupját megeszed.
Ami még nagyon jó, a sópipa, különböző sóbarlangokból válogatják össze bele a sókat, én tartok itthon ilyet és imádom! Nézz utána www.xxxx.hu az xxx a szó, csak nem akarok reklámozni.
Biztos nem volt érthető mindenki számára:-)
Tudod a levegő nem szokott letapadni:-DDnem írtad hogy a váladék!Nem kötekedés csak hátha ez a magyarázat:-))
De menj orvoshoz,ha más miatt nem is de meghallgatja a hátadat meg a mellkasod....lehet hogy bronchitis(hörgőgyulladás)az is hasonló tünetekkel jár!!
Nem mindegy hogy milyen a váladék!Arra való váladékoldót kell használni!
De a mézes,kamillás tea addig is jó míg nem kezdessz el szedni váladékoldót:-))
További ajánlott fórumok:
- Köhögésre, torokfájásra mit tudtok ajánlani?39 hetes terhes vagyok...
- 4 hetes babának ajánlanátok valamit torokfájásra?
- 4 éves kisfiam állandó torokfájással küzd, és ilyenkor nem eszik semmit, mit ajánlotok?
- Kezdődő torokfájás (mandula nélkül ) Kapar, fáj ha nyelek. Népi gysz. Nem szeretnék gyógysz. bevenni.
- Mit adjak torokfájásra a kisfiamnak?
- Tudtok valami nagyon jó, nem gyógyszeres kezelést erős torokfájásra?