Kezdődő torokfájás (mandula nélkül ) Kapar, fáj ha nyelek. Népi gysz. Nem szeretnék gyógysz. bevenni. (tudásbázis)
Sziasztok.
Nem akarlak elkeseríteni, nekem 6 évesen vették ki a mandulámat. Most 36 vagyok... Kétévente, de volt, hogy évente úgy begyulladt a csonk, hogy csak injekciókúra után tudtam egyáltalán nyelni. Most is előjön nagyon sokszor. Ja, és kétszer vették már ki, és mondta tavaly a gégész, hogy megvan a mandulám. Mondom tudom, mindig visszanől:)
homeopátiás készítményt javaslok
-belladonna 15 ch
-homéogéne 9 napi 3-4x1
Gargalizálj jó sós vízzel... napi 3-4X!!
kb. ennyi elég is, hogy elmúljon.
A só nagyon jó fertőtlenítő, százszor jobb mint a hülye cukrok a patikából!
Nekem mindig beválik :)
(csak utána öblítsd ki a szád sima vízzel, de a torkodat ne érje!)
10-szer öltsd ki előre a nyelved hirtelen mozdulatokkal, majd épp oly hirtelen mozdulatokkal húzd hátra (ne pöndörítsd) 10-szer a nyelved.
Kezdő torokfájásra ez tuti módszer...
HÁZIPÁLINKA tuti segít!!
v ha kisgyereknek kell, FOKHAGYMA
nekem a fokhagymakapszula is bevált, tavaly télen végig szedtem és egyáltalán nem voltam náthás. Sőt egy kis rossz lehelletem sincs tőle. Nagyon olcsó 1300 ft, bármelyik drogériában kapható (dm, rossman). Annyi bajom volt csak vele, h nagy étvágyam lett tőle és emiatt egy kicsit meghíztam. Így majd csak akkor veszem be, ha kapar a torkom, gyógyszer helyett.
Szia, nagyon jártas vagyok a témában, mert sajna én is meg a kisfiam is ilyen "torokfájós" fajta.
Rátaláltam egy nagyon hatásos krémre (nekem elhiheted, mindent kipróbáltam már!!!) a neve: Bionet Aktív Balzsam. Tisztán gyógynövény alapú, semmi mást nem használunk csak ezt. Mikor érzed hogy kezdődik, akkor véknyan bekened a torkodat kívülről, és el fogsz csodálkozni! Biztos sokan ki fognak most nevetni, nem próbáld ki!
komoly:) aki nem hiszi probálja ki
amugy a torokcsakra szine a kék, de ezt később tudtam csak meg:DDDD
ugy kezdődőtt hogy lett egy kék kendőm, előtte folyton fájt a torkom, amikor hordtam sokat mert uj volt akkor nem...:)
kék színű selyemkendővel bekötni éjszakára is
ne egyél tejet és ilyesmit
ne egyél hideget se forrót
egyél hagymát fokhagymát nyersen a kajákhoz
folyamatosan igyál kortyonként ne száradjon ki
esetleg mézesteát langyosan:)
További ajánlott fórumok:
- Neked is írtak így gyógyszert kezdődő cukorbetegségre?
- Tudtok valami nagyon jó, nem gyógyszeres kezelést erős torokfájásra?
- Kezdődő torokfájásra mit ajánlotok?
- Milyen gyógyszereket érdemes beszereznem torokfájásra, lázra?
- Tudtok valami hatásos vénynélküli gyógyszert torokfájásra, mert lassan a könnyem folyik, ha nyelek?
- Refluxosok!létezik olyan gyógyszer amitől elmúlik a reggeli torokfájás?