Torokszorítás, szív kihagyásokkal (beszélgetés)
Az általad leírtak alapján, inkább a stressz számlájára írnám a dolgot. Nekem egy éve vannak szívritmus zavaraim úgy, hogy fél életemben rendszeresen sportoltam.
Nekem segített az, hogy elhagytam a kávét, illetve odafigyelek a terhelésemre és arra, hogy lehetőleg nyugodtan teljenek a hétköznapjaim.
Egyébként, jelenleg ez sokaknál előforduló tünet, amit - nagy valószínűséggel - a világban zajló energetikai változások is okozhatnak. 🙂
A pajzsmirigy működését jó lenne minél hamarabb tisztázni. Ha túlműködik az okozhat ilyen panaszokat.
Nálam kb 10 éve voltak kellemetlen ES-k , megtörtént a 24 órás EKG. Egy idős kardiológus értékelte és azt mondta, hogy nem elsődleges szívbetegség, inkább az edzetlen szervezet lehet az oka és javasolt napi 15-20 perces testmozgást. 5 perc szobabiciklivel kezdtem , később ezt reggeli tornára cseréltem, ami napi 20 perc jelenleg, minden nap. Lehet, hogy van még ES de már nem veszem észre vagy nagyon ritka.
A rendszeres testmozgás a pánikrohamokat is ritkíthatja bár ebben a szakember javaslata az elsődleges.
Mennyi a napi extrák száma?
Nekem 1000 körül volt egy nap tavaly nyáron, mikor a Holter rajtam volt. Erre azt mondta a kardiológus, hogy ez nagyjából 1-2 %-nak felel meg, ami jóval belül van a 10-15%-os tűréshatáron.
Persze tudom nagyon rossz és ijesztő érzés. Júliusban én is a sürgősségin kötöttem ki, mikor minden harmadik ütés kimaradt. De ott is azt mondták ezek nem veszélyesek, csak roppant kellemetlenek.
A pszichiáter az a megfoghatatlan tünetekkel foglalkozik
Adja a kedvenc gyógyszerét ami nem biztos hogy használ, akkor cseréli
A pánik nem egy olyan egzakt betegség mint egy tüdőgyulladás, vagy egy szívbillentyű hiba
Ha rendben van a szíved, akkor miért akarnának műteni.
Össze-vissza írógatsz!
Hiába keresed a kiváltó okot, ha a szíved elromlott és műteni kell!
Egyébként, tudomásom szerint a pánikrohamoktól nem lesz senki szívbeteg;)
Nekem is vannak ilyen rohamaim, bár én jól tudom kezelni és szerencsére már nagyon ritkán jönnek.
Az első ilyen rohamom kb. 40 éve volt, és akkor minden napot azzal kezdtem. Nem lettem szívbeteg.
Ezek miatt azt gondolom, hogy a műtétre nem a pánikrohamaid miatt van szükséged, sőt! megkockáztatom, hogy nincs pánikrohamod, hanem a tényleges szívbetegséged miatt jelentkeznek ezek a tünetek. Én mielőbb megoldást keresnék erre.
Ne keresd a kiváltó okot. Nem egy betegség esetén az okot nem tudják, de tudják gyógyitani
Ablácio
Értem. Extrasystolét okozhat a vegetatív idegrendszer "túlpörgése" (ez a pánikroham), de többféle szívbetegség és hormonális betegség is.
Ha még nem volt szívultrahang, érdemes lenne elvégezni, illetve laborvizsgálatot pajzsmirigy-rendellenességek irányába.
Ezt nem értem, mivel akarnak műteni? Milyen betegséget állapítottak meg?
Amit érzel, az valószínűleg extrasystole, amiatt nem műtenek.
Pánikbetegség egyik tünete a szív "érzete", infarktus érzés és többféle "halálos" tünet
Nem műtenek olyan könnyen szívre. Ez amúgy is pongyola fogalmazás.
Holter 24 vagy 48 órás volt, ABP/vérnyomás 24 órás volt? A szivnek van elég sokféle vizsgálata míg műtétre kerül sor
Nincs mit tenni, ha nem bírod az erős rohamot és tudsz menni, menj a Sürgősségi
ellátóhoz SBO, nem fognak kiröhögni hogy "csak pánik"
Megjártam ezeket az utakat, egy szemét alattomos betegség ez
Jobbakat!
Nekem volt már hasonló,viszont a kardiológus azonnal megállapította hogy ez pszichés eredetű!
Azért egy szívműtéthez komoly betegségek kellenek!
Bocsánat,de ezt a részét nem hiszem el a műtétre vonatkozóan!Szívesen...
Jobbulást!
Teljesen mindegy kinek mi volt, a lényeg a kardiológus mit lát ott. Csak úgy nem akarnak műteni abban biztos lehetsz.
További ajánlott fórumok:
- Küldj egy szívet! ♥
- Tiszta szívvel, ésszel és érzésekkel!
- Ha tudok szívesen segítek, aki fogyni szeretne, lehet másnak is bejön ami nekem.
- Boxer kutyások, akik szívesen cserélnének véleményt, történeteket. stbbbb:):)
- Melyik az a házimunka, amit a legjobban utálsz? Amit szívesen kihagynál az életedből? Melyiket szereted a legjobban?
- Kinek van szívritmuszavara, ki esett át szívkatéterezésen?