Töltött piskóta recept
40 perc
A Töltött piskóta hozzávalói:
6 db tojás
30 dkg cukor
24 dkg liszt
1 tasak pudingpor/vaniliás/
1 tasak sútőpor
12 evőkanál lobogó forró viz
csipet só
Töltelék :
3le reszelt alma , reszelt citromhéj ,5dkg cukor
2 marék durvára vágott dió
A Töltött piskóta elkészítési módja:
A tojás fehérjét keményhabbá verni . A tojás sárgáját a cukorral habosra kikeverni és aforró vizet kanalanként hozzá adagolni. A felhabosodott krémbe bele őnteni a pudingport simára keveredés utánn a sűtőporral elkevert lisztet kanalanként hozzá adagoljuk. A simára kevert tésztába egyenletesen belekeverjűk atojás kemény habját. A tészta felét sütőpapirral bélelt tepsibe őntjük /közepes méretü/ a citromhéjjal elkevert reszelt almát és a cukros vágott diót rászorjuk a maradék tésztát elsimitjuk a tetején. 180 C -os sütőben aranybarnára sütjük.
Ki hülés utánn porcukorral meghinteni és kockára vágni.
Jó étvágyat
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: papa58, 2009. jan. 9. 21:18
A töltött piskóta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.