Töltött csiga recept


Hozzávalók a tésztához:
20dkg Ráma,
30dkg liszt,
1 kávéskanál só,
fél pohár (2 púpos evőkanál) tejföl
Hozzávalók a töltelékhez:
10dkg reszelt sajt,
30kdg darált sonka vagy sült hús,
1 evőkanál tejföl,
1 tojás.
A Töltött csiga elkészítési módja:
Miután összeállítottuk a tésztát a hozzávalókból, 1 órára hűtőbe kell tenni. Eközben összeállítjuk a tölteléket. A tésztát kinyújtjuk, megkenjük a töltelékkel és feltekerjük. 1 ujjnyi vastagra felszeleteljük, tepsibe tesszük sütőpapírra és 180 fokon kb. 10-15 perc alatt megsütjük.
Lehet készíteni sonkával vagy baconszalonnával is, illetve egyéb olyan étellel, amiben nincs sok lé.
Kép a naplóm 603. bejegyzésénél.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: Veronika27, 2010. ápr. 13. 12:18
A töltött csiga elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.